fbpx

US Open: Ο Τιάφο απέκλεισε τον Ναδάλ κι έβαλε “φωτιά” στη Νέα Υόρκη στη μάχη για το Νο. 1 του κόσμου (vid)

US Open: Ο Τιάφο απέκλεισε τον Ναδάλ κι έβαλε “φωτιά” στη Νέα Υόρκη στη μάχη για το Νο. 1 του κόσμου (vid)

Με μια ασύλληπτη εμφάνιση μπροστά στους συμπατριώτες του ο Αμερικανός και Νο. 26 του κόσμου, Φράνσις Τιάφο απέκλεισε τον Ράφα Ναδάλ με 6-4, 4-6, 6-4, 6-3 σε περίπου 3,5 ώρες, αφήνοντας τον 36χρονο Ισπανό εκτός US Open, το οποίο φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη (29/8-11/9).

Με αυτήν τη νίκη ο Τιάφο σταμάτησε το αήττητο σερί των 22 νικών του Ναδάλ στα φετινά Grand Slams, έγινε ο πρώτος Αμερικανός που κερδίζει τον Ισπανό στη Νέα Υόρκη μετά από 17 χρόνια και τον Τζέιμς Μπλέικ (2005), αλλά και ο πρώτος παίκτης έπειτα τον Ζιλ Μιούλερ (Λουξεμβούργο) το 2017, που τον αφήνει εκτός 8άδας σε Major τουρνουά μετά από 16 σερί προκρίσεις!

Το πιο σημαντικό ωστόσο, είναι το γεγονός ότι με την ήττα αυτή ο Ναδάλ θα πρέπει να περιμένει αν θα προχωρήσουν ένας εκ των Κάρλος Αλκαράθ και Κάσπερ Ρουντ για να μάθει αν θα είναι αυτός ο Νο. 1 του κόσμου μετά το τέλος του τουρνουά.

Ωστόσο, σε περίπτωση που είτε ο Αλκαράθ, είτε ο Ρουντ καταφέρουν να μπουν στον τελικό, τότε ένας εκ των δύο θα είναι το καινούργιο Νο. 1 στην κατάταξη της ATP από την ερχόμενη Δευτέρα (12/9).

Στην περίπτωση που φτάσουν και οι δύο στον τελικό, τότε ο νικητής εκτός από τον 1ο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του θα ανέβει παράλληλα και στο Νο. 1 του κόσμου.

Αδιανόητος Τιάφο στο 4ο σετ!

Αγωνιστικά ο Τιάφο πήρε μεγάλη βοήθεια από το σερβίς του, σταματώντας στους 18 άσους (4 διπλά λάθη), ενώ σημείωσε 49 winners και υπέπεσε σε 28 αβίαστα λάθη.

Αντίθετα ο Ναδάλ, ταλαιπωρήθηκε από τη γραμμή του σερβίς (9 διπλά λάθη!), ενώ παράλληλα δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο αντίπαλο σερβίς έχοντας συνολικά 2/6 break-points.

Ο Τιάφο κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές στην αναμέτρηση (1-0, 2-1), σημειώνοντας από ένα break, ωστόσο όλα τα λεφτά ήταν το 4ο σετ όπου ο Ναδάλ προηγήθηκε με 3-1. Σ’ εκείνο το σημείο η οροφή του Arthur Ashe έκλεισε (λόγω βροχής) και το παιχνίδι από outdoor, έγινε ουσιαστικά indoor.

Ο Τιάφο έβγαλε μια…δυσαρέσκεια για τη διακοπή (χρειάζονται περίπου 10 λεπτά μέχρι να κλείσει) ωστόσο η συνέχεια ήταν ιδανική για τον Αμερικανό.

Μ’ ένα αδιανόητο 5-0, ο Τιάφο κατέκτησε τα τελευταία 5 games της αναμέτρησης φτάνοντας στη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του, αλλά και γράφοντας τη δική του ιστορία στη Νέα Υόρκη καθώς έγινε ο πρώτος Αμερικανός (μετά τον Τζον Ίσνερ το 2018) που φτάνει στην 8άδα του US Open.

Στα προημιτελικά ο 24χρονος Αμερικανός θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος νωρίτερα μέσα στην ημέρα απέκλεισε τον Βρετανό, Κάμερον Νόρι.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις