fbpx

US Open: Γλίτωσε απ’ του… Τσίλιτς τα δόντια και προκρίθηκε ο Αλκαράθ! (vid)

US Open: Γλίτωσε απ’ του… Τσίλιτς τα δόντια και προκρίθηκε ο Αλκαράθ! (vid)

Μία θέση στα προημιτελικά του US Open εξασφάλισε ο Κάρλος Αλκαράθ. Ο 19χρονος Ισπανός χρειάστηκε να δώσει μία επική μάχη, ώστε να υπερβεί τελικά το εμπόδιο του Μάριν Τσίλιτς 6-4, 3-6, 6-4, 4-6, 6-3, και έτσι να γίνει ο νεαρότερος τενίστας στην ιστορία της διοργάνωσης που φτάνει δύο σερί χρονιές στην τελική οκτάδα.

Το ματς άρχισε με καλούς οιωνούς για τον Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη Αλκαράθ, ο οποίος περιορίζοντας στο 63% το ποσοστό επιτυχίας πρώτου σερβίς του Τσίλιτς, έκανε δύο μπρέικ (δεχόμενος και ένα) και πήρε το πρώτο σετ. Στο δεύτερο μέρος ο 34χρονος Κροάτης βελτίωσε εντυπωσιακά τις επιστροφές του, κράτησε τον Αλκαράθ κάτω από το 60% στο πρώτο σερβίς και με δύο δικά του μπρέικ έφτασε στην ισοφάριση.

Στο τρίτο σετ, αν και ο Ισπανός είχε απώλειες στο σερβίς του, αυτές δεν κόστισαν αφού δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει μπρέικ πόιντ. Αντιθέτως, ο ίδιος μετέτρεψε σε μπρέικ μία από τις τέσσερις διαθέσιμες ευκαιρίες του για να προηγηθεί έτσι με 2-1. Στο τέταρτο σετ ο Αλκαράθ έχασε και τα επτά μπρέικ πόιντ που είχε στη διάθεσή του, σε αντίθεση με τον Νο17 στον κόσμο Τσίλιτς -πρωταθλητή του US Open το 2014- που με ένα μπρέικ μπόρεσε ξανά να φέρει στην ισορροπία το ματς.

Εν τέλει, ο νεαρός Ισπανός είχε τις δυνάμεις και την αποτελεσματικότητα για να υπερισχύσει στο κρίσιμο πέμπτο σετ. Μετατρέποντας σε μπρέικ και τις δύο ευκαιρίες που του δόθηκαν, ο Αλκαράθ υπερίσχυσε με 6-3 και σφράγισε την πρόκριση έπειτα από 3 ώρες και 54 λεπτά αγώνα.

Στα προημιτελικά θα έχουμε μία μάχη… της νέας γενιάς, με τον Αλκαράθ να αντιμετωπίζει τον Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος νωρίτερα σήμερα χρειάστηκε επίσης πέντε σετ για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ίλια Ιβάσκα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις