fbpx

US Open: Επιβίωσε στο θρίλερ με τον Ιβάσκα και προκρίθηκε ο Σίνερ! (vid)

US Open: Επιβίωσε στο θρίλερ με τον Ιβάσκα και προκρίθηκε ο Σίνερ! (vid)

Την πρόκριση για τα προημιτελικά του US Open πανηγύρισε… δια πυρός και σιδήρου ο Γιανίκ Σίνερ. Ο Νο 13 στον κόσμο Ιταλός, αν και τα βρήκε σκούρα κόντρα στον εξαιρετικό Ίλια Ιβάσκα, στο τέλος επικράτησε με 6-1, 5-7, 6-2, 4-6, 6-3 του Λευκορώσου, για να βρεθεί έτσι για πρώτη φορά στην καριέρα του στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Στο πρώτο σετ όλα έδειχναν ειδυλλιακά για τον Σίνερ, αφού απέσπασε 11 από τους 12 πόντους που έπαιξε ο Ιβάσκα στο δεύτερο σερβίς του και αξιοποιώντας και τα τρία μπρέικ πόιντ που του παρουσιάστηκαν, ο Ιταλός έκλεισε το σετ.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε άρδην, με τον Νο73 στον κόσμο Λευκορώσο να ανεβάζει τα ποσοστά του σερβίς του, την ώρα που το αντίστοιχο δεύτερο σερβίς του Σίνερ κατακρημνίστηκε στο 38%. Τα 22 αβίαστα λάθη του Ιταλού -σε συνάρτηση με μόλις 11 winner- έδωσαν τελικά και το σετ στον Ιβάσκα, ο οποίος είχε τρία μπρέικ έναντι δύο.

Για τον Σίνερ το τρίτο σετ έμοιαζε με… άλλο ματς. Ο 21 ετών Ιταλός εμφανίστηκε σχεδόν άπταιστος στα σέρβις γκέιμ του (κέρδισε 16 στους 18 πόντους συνολικά στο σερβίς του) και εξωθώντας αντίστοιχα τον Ιβάσκα σε μέτρια ποσοστά σερβίς, ο Σίνερ βρήκε δύο μπρέικ για να προηγηθεί στο συνολικό σκορ με 2-1 σετ.

Αυτή η εικόνα του Σίνερ δεν διατηρήθηκε και στο τέταρτο μέρος. Ξανά ο Ιβάσκα έγινε πολύ πιο απειλητικός στο αντίπαλο σερβίς και με δύο μπρέικ επανέφερε την ισορροπία στο σκορ.

Εν τέλει, το πέμπτο και καθοριστικό σετ βρήκε τον Ιβάσκα να καταρρέει στο σερβίς του (1/14 πόντοι σε δεύτερο σερβίς), τον Ιταλό να πραγματοποιεί τέσσερα μπρέικ έναντι δύο, και έτσι να βάζει τέλος στη μονομαχία έπειτα από 3 ώρες και 48 λεπτά.

Πλέον, ο Σίνερ συμπλήρωσε… καρέ προημιτελικών, αφού με αυτή την πρόκριση έχει βρεθεί τουλάχιστον από μία φορά στην τελική οκτάδα και των τεσσάρων Γκραν Σλαμ. Στον επόμενο γύρο ο νεαρός Ιταλός θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Μάριν Τσίλιτς και Κάρλος Αλκαράθ.

Σημειώνεται πως για τον Ιβάσκα αυτή ήταν η καλύτερη πορεία της καριέρας του στο US Open, ισοφαρίζοντας την καλύτερη συνολικά σε Γκραν Σλαμ, καθώς είχε βρεθεί και πέρσι στον τέταρτο γύρο του Wimbledon.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις