fbpx

US Open: Ανατροπή και… έκλεισε θέση στα προημιτελικά η Σαμπαλένκα! (vid)

US Open: Ανατροπή και… έκλεισε θέση στα προημιτελικά η Σαμπαλένκα! (vid)

Σε μία από τις πιο πολυαναμενόμενες μάχες της ημέρας, η Αρίνα Σαμπαλένκα επικράτησε με 3-6, 6-3, 6-2 της Ντανιέλ Κόλινς, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τα προημιτελικά του US Open. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί χρονιά που οι δυο τους κοντράρονται στο μέιτζορ της Νέας Υόρκης, καθώς είχαν συναντηθεί και πέρσι στον τρίτο γύρο, με τη Λευκορωσίδα να είναι και τότε νικήτρια.

Το πρώτο σετ, από πλευράς αριθμών ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τις δύο παίκτριες να έχουν κάμποσες απώλειες στο πρώτο σερβίς, ωστόσο η Λευκορωσίδα ήταν εκείνη που υπέστη το μεγαλύτερο κόστος. Φτάνοντας σε δύο μπρέικ έναντι ενός, η Κόλινς πήρε το προβάδισμα στο ματς.

Παρόλο που στο δεύτερο μέρος, η Αμερικανίδα ανέβασε τα ποσοστά του πρώτου σερβίς από 55% σε 77%, δέχθηκε μεγάλη φθορά στο δεύτερο σερβίς της. Εκεί, η Σαμπαλένκα πήρε 14 στους 19 πόντους που διεκδίκησε με δύο πόντους έναντι ενός έφτασε στην ισοφάριση.

Το τρίτο και καθοριστικό σετ είχε πλέον μονόπλευρη εικόνα, με την Σαμπαλένκα να κυριαρχεί απόλυτα, να έχει 14 winner με 10 αβίαστα λάθη, την ώρα που η αντίπαλός της είχε 6 και 10 αντιστοίχως, οπότε η Λευκορωσίδα έφτασε στο κλείσιμο του ματς έπειτα από 2 ώρες και 29 λεπτά.

Στον επόμενο γύρο η Σαμπαλένκα θα αντιμετωπίσει την Καρολίνα Πλίσκοβα, η οποία απέκλεισε μία άλλη Λευκορωσίδα στον προηγούμενο γύρο, τη Βικτόρια Αζαρένκα, με 7-5, 6-7(5), 6-2. Στόχος για τη Σαμπαλένκα σε πρώτο βαθμό θα είναι να επαναλάβει την περσινή πορεία της ως τα ημιτελικά, που ήταν και η καλύτερη παρουσία της καριέρας της στο US Open.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις