fbpx

US Open: Πρόκριση… στο ρελαντί για Ναδάλ (vid)

US Open: Πρόκριση… στο ρελαντί για Ναδάλ (vid)

Τη θέση του στη Φάση των 16 του US Open εξασφάλισε ο Ράφαελ Ναδάλ, έπειτα από την εύκολη νίκη του με 6-0, 6-1, 7-5 επί του Ρισάρ Γκασκέ. Με αυτόν τον τρόπο ο Ισπανός διεύρυνε το απόλυτο αήττητο ρεκόρ του σε φετινά Γκραν Σλαμ σε 22-0 (στο Wimbledon αποχώρησε από τα ημιτελικά άνευ αγώνα), ενώ παράλληλα θα βρίσκεται στην τελική 16άδα της Νέας Υόρκης για 12η φορά στις 13 τελευταίες συμμετοχές του.

Αγωνιστικά, παρόλο που ο 36χρονος Γκασκέ πρόσφερε κάποιες θαυμάσιες στιγμές στο κορτ, του ήταν αδύνατο να ανταγωνιστεί το επίπεδο του Ναδάλ στους κρίσιμους πόντους. Έτσι, στο πρώτο σετ ο Γάλλος έχασε και τα πέντε μπρέικ πόιντ που είχε στη διάθεσή του, ενώ ο Ισπανός έσπασε τρεις φορές το αντίπαλο σερβίς σε έξι προσπάθειες, φτάνοντας στο 6-0.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα ήταν ακόμη πιο μονόπλευρα. Ο Νο91 στον κόσμο Γκασκέ πήρε μονάχα το 58% των πόντων που διεκδίκησε σε πρώτο σερβίς και μόλις το 22% σε δεύτερο, έχοντας παράλληλα… μηδέν winner και 10 αβίαστα λάθη. Αντιθέτως, ο Ναδάλ πήρε 15/15 πόντους σε πρώτο σερβίς και με δύο μπρέικ έφτασε στην κατάκτηση του σετ.

Στο τρίτο μέρος, ο Γκασκέ ήταν εκείνος που βελτίωσε αρκετά το παιχνίδι του, προσδίδοντας ανταγωνιστικότητα στη μάχη. Έχοντας 13 winner με μόλις 5 αβίαστα λάθη και υποχρεώνοντας τον Ναδάλ να περιοριστεί σε 40% επιτυχία σε δεύτερο σερβίς, ο πολύπειρος Γάλλος έφτασε για πρώτη φορά και σε μπρέικ. Παρόλα αυτά, ξανά ο 36χρονος Ισπανός είχε την υπεροχή στα κρίσιμα σημεία και με ένα μπρέικ στην τελική ευθεία του σετ έφτασε στο 7-5 και τη συνολική νίκη έπειτα από 2 ώρες και 17 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 18η νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις καριέρας για τον Ναδάλ κόντρα στον Γκασκέ. Στον επόμενο γύρο ο Ισπανός θα μονομαχήσει με τον Φράνσις Τιάφο, ο οποίος προέρχεται από μία εντυπωσιακή πρόκριση με 7-6(7), 6-4, 6-4 επί του Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις