fbpx

US Open: Πρόκριση με… κόπο και ιδρώτα για Σίνερ (vid)

US Open: Πρόκριση με… κόπο και ιδρώτα για Σίνερ (vid)

Μία θέση στη Φάση των 16 του US Open εξασφάλισε ο Γιανίκ Σίνερ, επικρατώντας με 3-6, 6-4, 6-1 6-2 του Μπράντον Νακασίμα. Με αυτόν τον τρόπο ο Ιταλός ήδη ισοφάρισε την περσινή του πορεία στη διοργάνωση που είναι και η καλύτερη της καριέρας του, ενώ εγγυήθηκε πως και στα τέσσερα φετινά Γκραν Σλαμ θα έχει καταγράψει παρουσία τουλάχιστον ως τον τέταρτο γύρο.

Για δεύτερη φορά στο φετινό US Open ο Σίνερ βρέθηκε… με την πλάτη στον τοίχο, χάνοντας το εναρκτήριο σετ (το ίδιο είχε συμβεί και κόντρα στον Αλτμάιερ στον πρώτο γύρο). Ο Αμερικανός Νακασίμα περιόρισε τον Ιταλό στο 67% σε πρώτο σερβίς και 47% σε δεύτερο και μετατρέποντας παράλληλα σε μπρέικ μία από τις πέντε ευκαιρίες του πήρε το προβάδισμα.

Από εκεί και πέρα όμως ήταν η σειρά του Νο69 στον κόσμο Αμερικανού να βρεθεί με προβλήματα στο σερβίς του. Στο δεύτερο σετ είχε μόλις 56% σε πρώτο και 44% σε δεύτερο, επιτρέποντας στον Σίνερ να φτάσει σε οκτώ μπρέικ πόιντ και αξιοποιώντας τα δύο να φέρει την αναμέτρηση σε ισορροπία.

Έκτοτε, τα εμπόδια απομακρύνθηκαν για τον Σίνερ. Ο Νο13 στον κόσμο Ιταλός διατήρησε στα επόμενα δύο σετ το πρώτο σερβίς του σε ποσοστά επιτυχίας άνω του 85% και σβήνοντας συνολικά μόλις δύο μπρέικ πόιντ σε αυτό το διάστημα έφτασε στην τελική επικράτηση έπειτα από 2 ώρες και 59 λεπτά. Αξιοπρόσεκτο είναι μάλιστα το γεγονός πως ο Σίνερ έκλεισε το ματς με 59 winner και 46 αβίαστα λάθη.

Στην επόμενη φάση ο 21 ετών Ιταλός θα αναμετρηθεί με τον Ίλια Ιβάσκα, ο οποίος νίκησε έναν άλλο Ιταλό, τον Λορέντσο Μουζέτι, με 6-4, 3-6, 6-2, 6-3 στον προηγούμενο γύρο. Αντιθέτως, ο Νακασίμα έχασε την ευκαιρία να βρεθεί για δεύτερο σερί Γκραν Σλαμ στη Φάση των 16 (μετά το Wimbledon). Παράλληλα, με την ήττα του Νακασίμα οι ΗΠΑ είδαν να μένουν στον τρίτο γύρο εκτός συνέχειας οι τέσσερις από τους πέντε παίκτες που είχαν στο ταμπλό των ανδρών, με τον μοναδικό που συνεχίζει να είναι ο Φράνσις Τιάφο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις