fbpx

US Open: Ασταμάτητη η Κόλινς, για πρώτη φορά στη Φάση των 16! (vid)

US Open: Ασταμάτητη η Κόλινς, για πρώτη φορά στη Φάση των 16! (vid)

Σε εν μέρει ανέλπιστη πρωταγωνίστρια για τα αμερικανικά χρώματα εξελίσσεται η Ντανιέλ Κόλινς στο φετινό US Open. Η Νο19 στον κόσμο Αμερικανίδα επικράτησε με 6-4, 7-6(9) της Αλιζέ Κορνέ, εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα της παρουσία στον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης.

Στο πρώτο σετ, η 28χρονη από τη Φλόριντα “ακούμπησε” στο εντυπωσιακό 89% κερδισμένων πόντων σε πρώτο σερβίς που είχε, σβήνοντας παράλληλα τη μία ευκαιρία για μπρέικ που είχε η Γαλλίδα. Αντιθέτως, η Κόλινς έκανε το μοναδικό μπρέικ, κάνοντας δικό της και το σετ.

Στο δεύτερο μέρος αμφότερες φρόντισαν να διασφαλίσουν με στιβαρότητα τα σερβίς τους και παρά το άκρως επιθετικό παιχνίδι της Κόλινς, για καμία από τις δύο δεν προέκυψε μπρέικ πόιντ. Στη διελκυστίνδα του τάι μπρέικ, αν και η Νο40 στον κόσμο Κορνέ βρέθηκε τρεις φορές με σετ πόιντ στα χέρια της, απέτυχε να αξιοποιήσει την περίσταση και με το εντυπωσιακό 11-9 η Κόλινς σφράγισε τη νίκη. Σημειώνεται πως η Αμερικανίδα έκλεισε το ματς με τον εκπληκτικό αριθμό των 52(!) winner, έχοντας ταυτόχρονα και 29 αβίαστα λάθη.

Στην επόμενη φάση η φιναλίστ του φετινού Αυστραλιανού Όπεν Ντανιέλ Κόλινς θα συγκρουστεί με τη Νο6 στον κόσμο Αρίνα Σαμπαλένκα, με τη Λευκορωσίδα να προέρχεται από άνετη νίκη (6-0, 6-2) επί της Κλάρα Μπιρέλ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις