fbpx

US Open: Τέλος εποχής! Η Σ. Γουίλιαμς ηττήθηκε από την Τομλιάνοβιτς και αποχαιρέτησε το τένις! (vid)

US Open: Τέλος εποχής! Η Σ. Γουίλιαμς ηττήθηκε από την Τομλιάνοβιτς και αποχαιρέτησε το τένις! (vid)

Μετά από 17 χρόνια επαγγελματικής παρουσίας στα κορτ, η Σερίνα Γουίλιαμς είπε…αντίο στο τένις μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα 30.000 θεατών που βρέθηκαν στο Arthur Ashe.

Η 40χρονη Αμερικανίδα ηττήθηκε με 7-5, 6-7(4), 6-1 από την απίστευτη Αυστραλή και Νο. 46 του κόσμου Άιλα Τομλιάνοβιτς για τον 3ο γύρο του US Open που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη (29/8-11/9).

Η Τομλιάνοβιτς, έκανε το παιχνίδι της ζωής της, για περίπου τρεις ώρες, σημειώνοντας επικές ανατροπές έχοντας απέναντί της Γουίλιαμς, αλλά και το αμερικανικό κοινό. Ωστόσο, τίποτα απ’ αυτά τα δύο δεν τη λύγισαν.

Ούτε καν η αφόρητη πίεση που ένιωσε στο τέλος από το κοινό, κλείνοντας το παιχνίδι μετά από 6 match-points έχοντας σβήσει ενδιάμεσα δύο break-points στο game των 15 λεπτών!

Έκανε δικό της το ουσιαστικά…χαμένο 1ο σετ στο οποίο βρέθηκε πίσω με 3-5, αλλά με τέσσερα σερί games κατάφερε να το κατακτήσει με 7-5. Ακόμα όμως και στο 2ο σετ όπου η Γουίλιαμς προηγήθηκε με 4-0 και 5-2. Ακόμα και τότε μπόρεσε να επιστρέψει οδηγώντας το σετ στο tie-break, το οποίο και έχασε κάνοντας κι εκεί ένα μικρό come-back από 1/4 σε 4/4 για να το χάσει με 7/4.

Η Τομλιάνοβιτς δεν…λύγισε ούτε όταν έμεινε πίσω με break στο 3ο σετ (0-1), καθώς από εκεί και πέρα κατέκτησε τα τελευταία 6 games φτάνοντας στη νίκη και στον 4ο γύρο του US Open βάζοντας τους τίτλους τέλος για την 40χρονη Αμερικανίδα.

Μια συγκλονιστική αναμέτρηση, ίσως η καλύτερη τουρνουά για την ώρα, έτσι ακριβώς όπως θα άρμοζε σε μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες του παγκόσμιου αθλητισμού, τη Σερίνα Γουίλιαμς, η οποία αποχωρεί οριστικά από το άθλημα με 860 νίκες (860-155), 4 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, 73 τίτλους καριέρας και φυσικά 23 Grand Slam!

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις