fbpx

US Open: Σύγκρουση γιγάντων με Κύργιο vs Μενβέντεφ στον 4ο γύρο! (vid)

US Open: Σύγκρουση γιγάντων με Κύργιο vs Μενβέντεφ στον 4ο γύρο! (vid)

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ο τελικός! Νικ Κύργιος και Ντανιίλ Μεντβέντεφ πρόκειται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον 4ο γύρο του US Open, σχηματίζοντας μακράν το πιο συναρπαστικό και πολυαναμενόμενο ζευγάρι της Φάσης των 16.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που οι δυο τους θα συγκρουστούν φέτος και συνολικά πέμπτη στην καριέρα τους. Η πιο πρόσφατη μεταξύ τους συνάντηση ήταν στα προημιτελικά του Masters του Καναδά, με τον Ελληνοαυστραλό να επικρατεί με 6-7(2), 6-4, 6-2, ενώ η αμέσως προηγούμενη μεταξύ τους μάχη ήταν στο Αυστραλιανό Όπεν, αυτή τη φορά με τον Ρώσο να παίρνει τη νίκη με 7-6(1), 6-4, 4-6, 6-2.

YouTube video
Τα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση του Μόντρεαλ στον Καναδά.

Οι άλλες δύο μονομαχίες τους ήταν αμφότερες το 2019. Η πρώτη χρονικά ήταν στο χωμάτινο τερέν του Masters της Ρώμης, με τον Κύργιο να νικάει με 6-3, 3-6, 6-3, ενώ η δεύτερη ήταν στον τελικό του Washington Open, με τον Ελληνοαυστραλό να επικρατεί με 7-6(6), 7-6(4). Έτσι, ο Κύργιος προηγείται με 3-1 στο σύνολο των μεταξύ τους αγώνων.

YouTube video
Τα στιγμιότυπα της μάχης του φετινού Αυστραλιανού Όπεν.

Στην ως τώρα πορεία τους στο US Open αμφότεροι έχουν δείξει εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο, με τον Μεντβέντεφ να παίρνει τρεις καθαρές νίκες με 3-0 σετ στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια του, ενώ ο Κύργιος, που είχε ελαφρώς δυσκολότερο μονοπάτι μέχρι τώρα, έχασε μονάχα ένα σετ από τον Μπονζί στον δεύτερο γύρο.

Σημειώνεται πως οι δυο τους κυνηγούν τη δεύτερη συμμετοχή τους σε τελικό Γκραν Σλαμ μέσα στο 2022, με τον Μεντβέντεφ να έχει παρουσία στο ματς τίτλου στο Αυστραλιανό Όπεν, όπου και ηττήθηκε από τον Ναδάλ, ενώ ο Κύργιος ήταν φιναλίστ στο Wimbledon, γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό από τον Τζόκοβιτς. Φυσικά, ο Ρώσος είναι παράλληλα και ο κάτοχος του τίτλου του US Open από το 2021.

Υπογραμμίζεται μάλιστα πως ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει ο Κύργιος να μπει στην τελική 16άδα του US Open, ενώ αντιθέτως ο Μεντβέντεφ δεν έχει αποκλειστεί ποτέ πριν τα ημιτελικά την τελευταία τριετία.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η αναμέτρηση πρόκειται να διεξαχθεί στο πρόγραμμα της Κυριακής, με το πιθανότερο να είναι πως θα αρχίσει τα ξημερώματα της Δευτέρας με ώρα Ελλάδος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις