fbpx

Το φαινόμενο Σερίνα Γουίλιαμς (info)

Το φαινόμενο Σερίνα Γουίλιαμς (info)

Η βασίλισσα Σερίνα έδωσε την τελευταία παράσταση στο αγαπημένο της US Open βάζοντας τέλος σε μια αξιοζήλευτη καριέρα.

Η πλέον εμβληματική προσωπικότητα στο γυναίκειο τένις, Σερίνα Γουίλιαμς, “κρέμασε” οριστικά τη ρακέτα της ολοκληρώνοντας μιας εκπληκτική πορεία γεμάτη τίτλους και ρεκόρ τοποθετώντας παράλληλα ψηλά τον πήχη για όποια…τολμήσει να την ξεπεράσει. 

Ίσως το μοναδικό απωθημένο θα μείνει το καταραμένο 23, ο αριθμός των Grand Slam που την έφερε μόλις ένα πίσω από τη θρυλική Μάργκαρετ Κορτ (24). Οι 73 τίτλοι, τα 4 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, αλλά και η παραμονή της στο Νο. 1 του κόσμου για 319 εβδομάδες (σύνολο) και 168 συνεχόμενες, θα είναι πάντα τα παράσημά της για την 25ετή πορεία της στο άθλημα. 

Στιγμή-ορόσημο ο τελευταίος τίτλος Grand Slam στην καριέρα της, στο Australian Open το 2017, όπου ήταν δύο μηνών έγκυος στην κόρη της, Ολύμπια. 

Είπε το “αντίο” στο αγαπημένο της τουρνουά στο οποίο μέτρησε 108 νίκες, περισσότερες από κάθε άλλο. Στο τουρνουά που μας συστήθηκε κατακτώντας τον 1ο τίτλο Grand Slam στην καριέρα της εκείνον τον Σεπτέμβριο του 1999, στο τουρνουά που έφυγε όπως… ήρθε, στο ντεμπούτο της το 1998, χάνοντας στον 3ο γύρο.

Η κληρονομιά που αφήνει είναι μεγάλη και απλησίαστη, όπως οι αριθμοί και τα ρεκόρ της. Το κενό θα είναι μεγάλο…

Apex Sports Infographics Serena Wiliams

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις