fbpx

Οσάκα: “Είμαι και εγώ παράγωγο των επιτευγμάτων της Σερίνα”

Οσάκα: “Είμαι και εγώ παράγωγο των επιτευγμάτων της Σερίνα”

Την τεράστια επιρροή που είχε στον κόσμο του τένις η Σερίνα Γουίλιαμς ανέδειξε με δηλώσεις της η Ναόμι Οσάκα. Η Γιαπωνέζα, κάτοχος τεσσάρων Γκραν Σλαμ, χαρακτήρισε την απερχόμενη Αμερικανίδα ως ό,τι το μεγαλύτερο ανέδειξε ποτέ το τένις, θεωρώντας παράλληλα και τον εαυτό της ως ένα… παράγωγο των επιτευγμάτων της Γουίλιαμς και της δημοφιλίας που προσέδωσε στο σπορ παγκοσμίως.

“Νομίζω πως η κληρονομιά της είναι πραγματικά μεγάλη, τόσο πολύ που δεν γίνεται να την περιγράψεις με λόγια. Η Σερίνα άλλαξε πολύ το άθλημά μας. Το εισήγαγε σε κόσμο που δεν είχε καν ακουστά το τένις ως σπορ μέχρι τότε. Νομίζω πως και εγώ είμαι παράγωγο όσων έκανε. Δεν θα βρισκόμουν εδώ δίχως τη Σερίνα, τη Βίνους, όλη την οικογένειά της. Την οφείλω ευγνωμοσύνη.

Πραγματικά πιστεύω πως είναι η μεγαλύτερη δύναμη του αθλήματός μας. Αυτό δεν το λέω εσκεμμένα για να φανεί πως θεωρώ τον Φέντερερ ή τον Ναδάλ μικρότερους. Απλώς πιστεύω πως αυτή είναι ό,τι το μεγαλύτερο ανέδειξε ποτέ το τένις. Είναι πραγματικά τιμή μου το ότι την παρακολούθησα να παίζει”, ήταν τα λόγια της Οσάκα.

Για την ιστορία, υπενθυμίζεται πως Οσάκα και Γουίλιαμς είχαν αναμετρηθεί και στον τελικό του US Open του 2018, με την Γιαπωνέζα να παίρνει τη νίκη, κατακτώντας τον παρθενικό της τίτλο σε Γκραν Σλαμ.

YouTube video
Τα στιγμιότυπα από τον τελικό του US Open του 2018.
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις