fbpx

US Open: “Αποχαιρέτισαν” στο διπλό οι αδερφές Γουίλιαμς (vid)

US Open: “Αποχαιρέτισαν” στο διπλό οι αδερφές Γουίλιαμς (vid)

Βραχύβια αποδείχθηκε η παρουσία των Σερίνα και Βίνους Γουίλιαμς στο διπλό, με τις δύο θρυλικές Αμερικανίδες να ηττώνται μόλις στον πρώτο γύρο από τις Λούσι Χραντέτσκα και Λίντα Νοσκόβα με 7-6(5), 6-4, αποχαιρετώντας έτσι το US Open. Πλην απροόπτου, αυτό ήταν το “κύκνειο άσμα” για τις αδερφές Γουίλιαμς στο διπλό, με τις δυο τους να έχουν στεφθεί πρωταθλήτριες στη Νέα Υόρκη το μακρινό 1999 και το 2009.

Στο πρώτο σετ, μικρές λεπτομέρειες καθόρισαν τον νικητή, με τις Γουίλιαμς πάντως να χάνουν δύο σετ πόιντ όταν προηγούνταν με 5-4, αν και δεν είχαν και το σερβίς. Στο τάι μπρέικ, οι δύο Αμερικανίδες προηγήθηκαν με 5-3, ωστόσο έχασαν τους επόμενους τέσσερις πόντους για να κλείσει το σετ.

Στο δεύτερο μέρος οι Χραντέτσκα και Νοσκόβα προηγήθηκαν με 4-1, οι δύο Αμερικανίδες πήραν πίσω το μπρέικ, ωστόσο με ένα δεύτερο σπάσιμο του αντίπαλου σερβίς οι δύο Τσέχες έφτασαν στο κλείσιμο του σετ και του ματς.

Για τις Γουίλιαμς αυτό μοιάζει το φινάλε μίας θρυλικής καριέρας στο διπλό, με τις δυο τους να έχουν κατακτήσει συνολικά 14 Γκραν Σλαμ, μετρώντας μάλιστα το απόλυτο (14 στα 14!) σε τελικούς. Ακόμη πιο εντυπωσιακό μοιάζει το γεγονός πως αυτοί οι 14 τίτλοι έχουν έρθει σε μόλις 36 συμμετοχές σε τουρνουά μέιτζορ για το Αμερικανικό δίδυμο, με την πρώτη να καταγράφεται στο US Open του 1997.

Για τις Χραντέτσκα και Νοσκόβα η δράση συνεχίζεται στον δεύτερο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσουν τις Αλέξα Γκουαράτσι από τη Χιλή και Αντρέγια Κλέπατς από τη Σλοβενία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις