fbpx

US Open: Ανατροπή και πρόκριση για Ναδάλ (vid)

US Open: Ανατροπή και πρόκριση για Ναδάλ (vid)

Μία θέση στον τρίτο γύρο του US Open εξασφάλισε ο Ράφαελ Ναδάλ, επικρατώντας του Φάμπιο Φονίνι με 2-6, 6-4, 6-2, 6-1. Με αυτόν τον τρόπο ο Νο3 στον κόσμο Ισπανός διατήρησε και την παράδοση που τον θέλει να μην πέφτει ποτέ θύμα έκπληξης στους δύο πρώτους γύρους του Γκραν Σλαμ της Νέας Υόρκης, από το 2005 μέχρι σήμερα.

Το ματς ουσιαστικά χωρίζεται σε δύο έντονα διακριτά μέρη. Σε ολόκληρο το πρώτο σετ και ως τα μισά του δεύτερου, ο Ναδάλ παρουσίασε απόδοση πολύ κάτω του αναμενομένου. Στον αντίποδα, ο Νο60 στον κόσμο Φονίνι είχε τις ευκαιρίες του και με δύο μπρέικ έφτασε στο 6-2. Μπαίνοντας στο δεύτερο σετ, ο Ιταλός ήταν ξανά ανώτερος του Ισπανού και έτσι έφτασε να προηγηθεί με 4-2, ωστόσο κάπου εκεί ήρθε η κομβική αλλαγή.

Από το επόμενο κιόλας γκέιμ ο Ναδάλ εμφανίστηκε πολύ βελτιωμένος και παίρνοντας τα επόμενα τέσσερα γκέιμ κατέκτησε το σετ, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Συνολικά έκτοτε, ο Φονίνι ήταν αδύνατον να αναχαιτίσει το παιχνίδι του Ναδάλ. Ο Ισπανός είχε τρία μπρέικ έναντι ενός στο τρίτο σετ, φτάνοντας έτσι στο 6-2. Στο τέταρτο μέρος, κι ενώ ο Ισπανός προηγούνταν με 3-0, είχε έναν… παράδοξο τραυματισμό, καθώς χτύπησε με τη ρακέτα του τη μύτη του!

Αυτό το συμβάν δεν επηρέασε όμως καθόλου το παιχνίδι του Ναδάλ, ο οποίος έφτασε γρήγορα στο 6-1, σφραγίζοντας την παρουσία του στην επόμενη φάση. Αξιοσημείωτο είναι πως αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα σε Ναδάλ και Φονίνι στο US Open από το 2015, όταν τότε ο Ιταλός είχε πάρει μία από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του, καθώς είχε γυρίσει το 2-0 σε βάρος του για να επικρατήσει με 3-2.

Στην επόμενη φάση ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον Ρισάρ Γκασκέ, ο οποίος επιβλήθηκε με 6-2, 6-4, 4-6, 6-4 του Μίομιρ Κετσμάνοβιτς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις