fbpx

US Open: Η συγκλονιστική Γουίλιαμς απέκλεισε και την Κόνταβεϊτ, πέρασε στις “32” και παρέμεινε στο τένις…

US Open: Η συγκλονιστική Γουίλιαμς απέκλεισε και την Κόνταβεϊτ, πέρασε στις “32” και παρέμεινε στο τένις…

Κι όμως είναι ακόμα εδώ! Η Σερίνα Γουίλιαμς συγκλονίζει με τις εμφανίσεις της στη Νέα Υόρκη. Αρνήθηκε να χάσει από την Νο. 2 του κόσμου, Ανέτ Κόνταβεϊτ, αρνήθηκε να φύγει από το τένις!

Η 40χρονη Αμερικανίδα και πρώην Νο. 1 του κόσμου κέρδισε, μπροστά στους 30.000 εκστασιασμένους συμπατριώτες της, την Εσθονή με 7-6(4), 2-6, 6-2 μετά από περίπου δύο ώρες για τον 2ο γύρο του US Open που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη αυτές τις ημέρες (29/8-11/9), φτάνοντας στο 42-0(!) σε 1ο & 2ο γύρου του αμερικανικού όπεν.

Με 11 άσους, 37 winners, 40 αβίαστα λάθη, αλλά και 5/12 break-points η 6 φορές πρωταθλήτρια του τουρνουά επί 2,5 ώρες έδωσε τα πάντα μέσα στο κορτ απέναντι στην…αμήχανη Κόνταβεϊτ που προσπαθούσε να διατηρήσει την όποια συγκέντρωση θα μπορούσε να είχε απέναντι σε Γουίλιαμς και…θορυβώδες κοινό.

Στο 1ο σετ πάντως η Νο. 2 του κόσμου κατάφερε να μην επιτρέψει στη Γουίλιαμς να το κλείσει στο σερβίς της παίρνοντας πίσω άμεσα το break στο 9ο game (5-4), ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Το σετ πήγε στο tie-break εκεί όπου η Κόνταβεϊτ, πλήρωσε ουσιαστικά ένα λάθος drop-shot έδωσε το μίνι break στη Γουίλιαμς (5/3) και η Αμερικανίδα με δύο σερί πόντους πήρε προβάδισμα με 1-0 μέσα σε αποθέωση.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα η πλέον Νο. 605 του κόσμου, δεν πήρε τη βοήθεια που ήθελε από το σερβίς της, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Εσθονή βρίσκοντας τρία break (4-1) και παράλληλα-προσωρινή-ηρεμία στο παιχνίδι της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κατακτήσει σχετικά εύκολα το σετ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Κι εκεί που όλοι περίμεναν την…κατάρρευση της Αμερικανίδας, αυτή μ’ ένα ασύλληπτο break στο 10λεπτο service-game της Κόνταβεϊτ, πήρε κεφάλι στο 3ο σετ με 2-0.

Η Εσθονή απάντησε άμεσα (2-1), όμως με νέο break κι ένα εύκολο hold (love game) η Γουίλιαμς έκανε το 4-1 και από εκεί και πέρα κυριάρχησε στο κορτ φτάνοντας σε μια απίστευτη νίκη, αλλά και στην πρόκριση για τον 3ο γύρο.

Εκεί την περιμένει η Αυστραλή και Νο. 46 στον κόσμο, Άλια Τομλιάνοβιτς, η οποία με τη σειρά της επικράτησε της Ρωσίδας Ευγκενία Ροντίνα με 1-6, 6-2, 7-5.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις