fbpx

US Open: Θρίαμβος για Κορνέ επί Ραντουκάνου! (vid)

US Open: Θρίαμβος για Κορνέ επί Ραντουκάνου! (vid)

Μεγαλειώδη πρόκριση στον δεύτερο γύρο του US Open πέτυχε η Αλιζέ Κορνέ, καθώς επικράτησε με 6-3, 6-3 της κατόχου του τίτλου Έμα Ραντουκάνου, θέτοντάς την εκτός συνέχειας. Η Γαλλίδα σημείωσε έτσι και την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση από το 2020, καθώς πέρσι είχε αποκλειστεί μόλις στον πρώτο γύρο.

Στο πρώτο σετ καμία από τις δύο τενίστριες δεν μπόρεσε να δείξει σταθερότητα στο σερβίς της, με τα ποσοστά της Βρετανίδας όμως να είναι ακόμη πιο κάτω από αυτά της Νο40 στον κόσμο Κορνέ. Συγκεκριμένα, η Ραντουκάνου πήρε μόλις το 43% των πόντων που έπαιξε σε πρώτο σερβίς, 36% σε δεύτερο και έτσι υπέστη τρία μπρέικ για να χάσει το σετ.

Στο δεύτερο σετ η Νο11 στον κόσμο Βρετανίδα συνέχισε να αδυνατεί να αντλήσει το παραμικρό όφελος στο σερβίς της, με την Κορνέ να φτάνει σε τέσσερα μπρέικ και έτσι να κλείνει την αναμέτρηση έπειτα από 1 ώρα και 42 λεπτά.

Με αυτή τη νίκη της η Κορνέ έχει καταφέρει φέτος να προχωρήσει τουλάχιστον ως τον δεύτερο γύρο και των τεσσάρων Γκραν Σλαμ, κάτι που είχε κάνει τελευταία φορά το μακρινό 2014. Αντιθέτως, η Ραντουκάνου, μετά τους αποκλεισμούς στον δεύτερο γύρο στα τρία προηγούμενα φετινά μέιτζορ, αυτή τη φορά έμεινε εκτός συνέχειας από την πρεμιέρα και αναμένεται προσεχώς να κάνει μία γιγαντιαία “βουτιά” στην παγκόσμια κατάταξη, χάνοντας όλους τους βαθμούς της περσινής κατάκτησης στη Νέα Υόρκη.

Επόμενη αντίπαλος για την Κορνέ θα είναι η Κατερίνα Σινιακόβα, που επικράτησε με 6-4, 4-6, 6-2 της Τέιλορ Τάουνσεντ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις