fbpx

US Open, Σάκκαρη – Γουάνγκ 1-2: Αδιανόητος αποκλεισμός με ανατροπή…

US Open, Σάκκαρη – Γουάνγκ 1-2: Αδιανόητος αποκλεισμός με ανατροπή…

Η Μαρία Σάκκαρη, έπαιξε με τη φωτιά κόντρα στην Κινέζα και Νο. 75 του κόσμου, Ξίγιου Γουάνγκ, και το πλήρωσε γνωρίζοντας την ήττα με 3-6, 7-5, 7-5 σε 2 ώρες και 45 λεπτά για τον 2ο γύρο του US Open που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη (29/8-11/9).

Η περσινή ημιφιναλίστ αν και ξεκίνησε εξαιρετικά κατακτώντας εύκολα το 1ο σετ, στη συνέχεια όχι μόνο κατάφερε να βάλει στο παιχνίδι τη Γουάνγκ, αλλά κατέρρευσε πνευματικά και αγωνιστικά με την πορεία της να σταματάει πρόωρα στη Νέα Υόρκη.

Στο 1ο σετ η Σάκκαρη μπορεί να έχασε το πλεονέκτημα του αρχικού break (3-1), με τη Γουάνγκ να ισοφαρίζει σε 3-3, όμως στη συνέχεια μ’ ένα νέο break, αποτέλεσμα της ασφυκτικής πίεσης που δέχθηκε το 2ο σερβίς της Κινέζας, η Ελληνίδα τενίστρια προηγήθηκε με 5-3 για να κλείσει το σετ στο σερβίς της σε 45 λεπτά.

Έβγαλε αντίδραση η Γουάνγκ

Στο 2ο σκέλος του αγώνα η Σάκκαρη αντιμετώπισε προβλήματα από τη θέση του σερβίς, ενώ από την άλλη η Γουάνγκ πήγε σε πιο…safe παιχνίδι περνώντας πολλές μπάλες στο απέναντι κορτ και υποχρεώνοντας την Ελληνίδα τενίστρια σε αρκετά λάθη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα 7 αβίαστα λάθη του 1ου σετ έγιναν 19(!) στο 2ο, δείγμα έλλειψης πνευματικού παιχνιδιού από τη Σάκκαρη, ενώ ολοκλήρωσε έχοντας 36 αβίαστα!

Μάλιστα η Κινέζα βρήκε τρόπο να φτάσει πρώτη σε break (3-1) και στη συνέχεια να το…εξαργυρώσει στο σερβίς της κάνοντας το 4-1. Ωστόσο, η Σάκκαρη έβγαλε αντίδραση μειώνοντας σε 4-3, προτού πάρει πίσω το χαμένο της σερβίς.

Η Wang με νέο break (5-3) πήρε τις μπάλες στα χέρια σερβίροντας για το σετ, όμως η Σάκκαρη έκανε το break μειώνοντας σε 5-4, ενώ λίγο αργότερα με ένα μεγάλο hold ισοφάρισε σε 5-5, αφού πρώτα χρειάστηκε να σβήσει set-point.

H Νο. 3 του κόσμου συνέχισε να πιέζει το σερβίς της Κινέζας και στο 11ο game, όπου έφτασε σε break-point με την…επίμονη Wang να το σβήνει παίρνοντας και πάλι προβάδισμα με 6-5.

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει η Σάκκαρη στο προηγούμενο game, το έκανε η Wang στο σερβίς της Σάκκαρη φτάνοντας στην κατάκτηση του σετ που ήρθε μετά το διπλό λάθος της Ελληνίδας τενίστριας.

Ολοκλήρωσε την ανατροπή!

Στο decider set η Σάκκαρη ξεκίνησε με break (2-1), φτάνοντας στο 3-1 αμέσως μετά με σχετικά δύσκολο hold, όμως η Wang έφερε το σετ και πάλι στα ίσια (3-3) παίρνοντας πίσω το χαμένο της σερβίς.

Το τέλος του σετ θύμισε το αντίστοιχο του 2ου, με τη Γουάνγκ να παίρνει προβάδισμα με 6-5 και αμέσως μετά να φτάνει σ’ ένα εύκολο break εκμεταλλευόμενη τα λάθη της Σάκκαρη φτάνοντας στην ολική ανατροπή και στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις