fbpx

US Open: Φανταστική Κόλινς, έβγαλε νοκ-άουτ την Οσάκα! (vid)

US Open: Φανταστική Κόλινς, έβγαλε νοκ-άουτ την Οσάκα! (vid)

Την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο του US Open πανηγύρισε η Ντανιέλ Κόλινς, επικρατώντας με 7-6(5), 6-3 της Ναόμι Οσάκα. Η Αμερικανίδα πέτυχε έτσι μία από τις πιο… ηχηρές φετινές της νίκες, θέτοντας νοκ-άουτ την πρωταθλήτρια του τουρνουά του 2018 και 2020.

Το πρώτο σετ εξελίχθηκε σε μία μάχη λεπτών ισορροπιών, με τις δύο τενίστριες να σπάνε από μία φορά έκαστη το αντίπαλο σερβίς, φτάνοντας έτσι στη διαδικασία του τάι-μπρέικ. Εκεί, η Νο19 στον κόσμο Αμερικανίδα μπόρεσε να υπερισχύσει ουσιαστικά στις λεπτομέρειες για να φτάσει στην κατάκτηση του σετ.

Στο δεύτερο μέρος, αν και η Οσάκα είναι εξαιρετικό πρώτο σερβίς παίρνοντας το 85% των πόντων που διεκδίκησε εκεί, έχοντας παράλληλα και καλύτερο συντελεστή σε winner και αβίαστα λάθη (11-10, ενώ η Κόλινς είχε 7-10), η Γιαπωνέζα πλήρωσε το κάκιστο δεύτερο σερβίς της (11%) και την αδυναμία της να αποσπάσει περισσότερα μπρέικ από ένα, στα συνολικά 6 μπρέικ πόιντ της. Αντιθέτως, η Κόλινς βρήκε τα δύο πολύτιμα μπρέικ, φτάνοντας έτσι στο κλείσιμο του ματς έπειτα από 1 ώρα και 34 λεπτά.

Με αυτόν τον τρόπο η Κόλινς συνεχίζει την πορεία της στη Νέα Υόρκη, ένα τουρνουά με αρνητική παράδοση για την ίδια, καθώς είχε αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο στις τέσσερις από τις έξι προηγούμενες παρουσίες της. Στον επόμενο γύρο η Αμερικανίδα θα κοντραριστεί με την Κριστίνα Μπούσα, Νο118 στον κόσμο.

Από την πλευρά της, η 25χρονη Οσάκα ηττάται για πρώτη φορά στην καριέρα της στον πρώτο γύρο του US Open, ενώ αυτή η ήττα επισφραγίζει το γεγονός πως για πρώτη φορά από το 2017 η Νο40 στον κόσμο Γιαπωνέζα θα κλείσει μία σεζόν δίχως να έχει κατακτήσει κάποιο Γκραν Σλαμ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις