fbpx

US Open: Νικητής ο Κύργιος στην… αδερφική μάχη με Κοκκινάκη

US Open: Νικητής ο Κύργιος στην… αδερφική μάχη με Κοκκινάκη

Μία θέση στον δεύτερο γύρο του US Open εξασφάλισε ο Νικ Κύργιος. Ο Ελληνοαυστραλός επικράτησε με 6-3, 6-4, 7-6(4) συμπατριώτη του, παρτενέρ του στο διπλό και καλού του φίλου Θανάση Κοκκινάκη, παίρνοντας έτσι και την πρώτη του νίκη στα κορτ της Νέας Υόρκης από τη διοργάνωση του 2019.

Τα δύο πρώτα σετ ήταν εξαιρετικά κλειστά, με τον Κοκκινάκη να έχει κάποιες απώλειες σε πρώτο σερβίς μονάχα στο πρώτο (59% επιτυχία) και τον Κύργιο να αξιοποιεί και στις δύο περιπτώσεις το ένα και μοναδικό μπρέικ πόιντ που του παρουσιάστηκε, τη στιγμή που δεν παραχώρησε καμία αντίστοιχη ευκαιρία στον Κοκκινάκη.

Στο τρίτο σετ, ο Νο70 στον κόσμο Κοκκινάκης απέτρεψε τα χειρότερα σβήνοντας τρία μπρέικ πόιντ, στέλνοντας τη μάχη στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Νο25στον κόσμο Κύργιος κατάφερε να πάρει τα κρίσιμα σημεία για να φτάνει στο 7-4 και τη συνολική νίκη έπειτα από 2 ώρες και 1 λεπτό.

“Αυτή η κλήρωση ήταν ένας εφιάλτης. Δεν θέλουμε ποτέ να ξαναπαίξουμε αντίπαλοι”, ήταν μάλιστα η χαρακτηριστική ατάκα του Κύργιο μετά το φινάλε της μονομαχίας.

Στην επόμενη φάση ο Ελληνοαυστραλός θα κοντραριστεί με τον Γάλλο Μπενζαμίν Μπονζί, Νο50 στον κόσμο, ενώ στο διπλό θα έχει παρτενέρ τον Κοκκινάκη, με τους δυο τους να αντιμετωπίζουν στον πρώτο γύρο τους Λορέντσο Μουζέτι και Ουγκό Γκαστόν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις