fbpx

US Open, Τσιτσιπάς – Γκαλάν 1-3: Κακή εμφάνιση και πρόωρος αποκλεισμός

US Open, Τσιτσιπάς – Γκαλάν 1-3: Κακή εμφάνιση και πρόωρος αποκλεισμός

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, βρέθηκε σε μια από τις πιο άσχημες βραδιές της καριέρας του γνωρίζοντας την ήττα από τον προερχόμενο από τα προκριματικά Κολομβιανό και Νο. 94 του κόσμου, Ντάνιελ Γκαλάν με 6-0, 6-1, 3-6, 7-5 μετά από 2 ώρες και 43 λεπτά μένοντας εκτός US Open, το οποίο πραγματοποιείται αυτές της ημέρες στη Νέα Υόρκη (29/8-11/9).

Ο Έλληνας τενίστας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 57 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που ο Κολομβιανός είχε 41 winners, 36 αβίαστα λάθη, αλλά και 7/18 break-points.

Στα δύο πρώτα σετ ο Νο. 5 του κόσμου, κατάφερε να κερδίσει συνολικά μόλις 17 πόντους από το σερβίς του, αλλά και να κατακτήσει μόλις ένα game σε ένα πραγματικά σοκαριστικό διάστημα για εκείνον.

Αν και προς το τέλος του 2ου σετ χρειάστηκε ιατρική βοήθεια λόγω ενοχλήσεων που είχε στον δεξί του αγκώνα (στο ίδιο σημείο που είχε κάνει την επέμβαση τον περασμένο Ιανουάριο) κατάφερε να πάρει το 3ο σετ, χάρη σ’ ένα γρήγορο break μειώνοντας σε 2-1.

Αυτό, όπως και τα 8 match-points που έσβησε στο 10ο και το 12ο game δεν ήταν αρκετά για να τον κρατήσει μέσα στο τουρνουά, το οποίο αποχαιρετά πρόωρα για μια ακόμη χρονιά.

Ο Γκαλάν, ο οποίος σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Αυστραλό και Νο. 104 του κόσμου, Τζόρνταν Τόμπσον, που κέρδισε με τη σειρά του κάνοντας ολική ανατροπή, τον Ιταλό (Νο. 68) Λορέντζο Σονέγκο με 2-6, 1-6, 6-2, 6-4, 6-4 μετά από 3 ώρες και 15 λεπτά. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις