fbpx

US Open: Ο Μεντβέντεφ έκανε το πρώτο βήμα για την υπεράσπιση του τίτλου του

US Open: Ο Μεντβέντεφ έκανε το πρώτο βήμα για την υπεράσπιση του τίτλου του

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ χρειάστηκε δύο ώρες για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αμερικανού και Νο. 111 στον κόσμο, Στέφαν Κοζλόφ με 6-2, 6-4, 6-0 στην πρεμιέρα του στο US Open που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη (29/8-11/9).

Για τον Νο. 1 του κόσμου αυτή ήταν η 20η νίκη καριέρας στο αμερικανικό όπεν (20-5), αλλά και η 8η συνεχόμενη από την περσινή σεζόν, μπαίνοντας με το δεξί στο τουρνουά στη δύσκολη προσπάθεια του Ρώσου για την υπεράσπιση του τίτλου του.

Με 40 winners και μόλις 20 αβίαστα λάθη, αλλά και όχι τόσο καλά ποσοστά στο σερβίς, ο Μεντβέντεφ παρά την εύκολη νίκη του έδειξε αρκετές από τις…ασθένειες που τον ταλαιπωρούν αγωνιστικά το τελευταίο διάστημα.

Το σερβίς του “πληγώθηκε” από μια φορά στα πρώτα δύο σετ δεχόμενος break, ωστόσο ο Ρώσος με τρία δικά του break στο 1ο και άλλα δύο στο 2ο κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα στην αναμέτρηση (2-0).

Στο 3ο και τελευταίο όπως αποδείχθηκε, σετ ο κάτοχος του τίτλου ήταν σαφώς πιο βελτιωμένος έχοντας φυσικά και το πλεονέκτημα το δύο πρώτων σετ και χωρίς να παραχωρήσει ούτε ένα game στον Κοζλόφ έφτασε στη νίκη-πρόκριση για την επόμενη φάση.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο και Νο. 58 στον κόσμο, Άρθουρ Ρίντερκνες ο οποίος νωρίτερα επιβλήθηκε του συμπατριώτη του (Νο. 74) Κουεντάν Αλίς με 4-6, 7-6(4), 6-3, 6-2.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις