fbpx

US Open: Εντυπωσιακή πρόκριση για το δεύτερο γύρο πήρε ο Άντι Μάρεϊ

US Open: Εντυπωσιακή πρόκριση για το δεύτερο γύρο πήρε ο Άντι Μάρεϊ

Ο Βρετανός νίκησε στα τρία σετ τον Φρανσίσκο Σερούντολο από την Αργεντινή.

Παρών στο δεύτερο γύρο του US Open θα είναι ο Άντι Μάρεϊ καθώς ο Βρετανός, κάτοχος του τίτλου το 2012, νίκησε στα τρία σετ τον Φρανσίσκο Σερούντολο από την Αργεντινή, νούμερο 24 του ταμπλό. Πρώην νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη, ο Μάρεϊ δεν είχε περάσει από το δεύτερο γύρο στα κορτ της Νέας Υόρκης από το 2016 όταν είχε φτάσει στα προημιτελικά ενώ πέρυσι είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο από τον Στέφανο Τσιτσιπά στα πέντε σετ. Ο Σερούντολο από την άλλη δεν έχει νίκη σε κυρίως ταμπλό ενός μέιτζορ ενώ έχει πάρει μόλις ένα σετ, αυτό απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ στο φετινό Γουίμπλεντον.

 Ο Σερούντολο προσπάθησε να αιφνιδιάσει και το έκανε αρχίζοντας με μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του ματς. Η απάντηση του Μάρεϊ ήταν άμεση και λίγο αργότερα ο Βρετανός πέτυχε και δεύτερο ωστόσο ο Σερούντολο κόντρα στη ροή του ματς βρήκε τον τρόπο να πετύχει και δεύτερο μπρέικ από την πλευρά του και να ισοφαρίσει σε 5-5. Το δωδέκατο γκέιμ ήταν και το καθοριστικό με τον τενίστα από την Αργεντινή να κάνει πολλά λάθη και να δέχεται και τρίτο μπρέικ και να χάνει το σετ με 7-5 στα γκέιμ σε μία ώρα και πέντε λεπτά.

Το δεύτερο σετ είχε πολύ διαφορετική εικόνα με τον Μάρεϊ να είναι εξαιρετικός στην άμυνα και με πολύ σταθερά χτυπήματα την στιγμή που τα λάθη από τη ρακέτα του Σερούντολο αυξάνονταν με…γεωμετρικό ρυθμό. Ο Αργεντινός δέχθηκε ξανά μπρέικ στα πρώτα δύο σέρβις γκέιμ του με τον Σκωτσέζο να προηγείται με 5-0. Ο Σερούντολο κατάφερε να σβήσει το ένα από τα δύο μπρέικ που δέχθηκε με τον Μάρεϊ να κάνει το 2-0 στα σετ με 6-3.

Το τρίτο και όπως αποδείχθηκε τελευταίο σετ είδε την παράδοση να τηρείται και τον Σερούντολο να δέχεται μπρέικ στο πρώτο σέρβις γκέιμ του, κάτι που έγινε και την τρίτη φορά που είχε τις μπάλες στα χέρια. Και πάλι, ο Σερούντολο κατάφερε να σβήσει το ένα από τα δύο μπρέικ με τον Μάρεϊ να επικρατεί ξανά με 6-3 σε ένα ματς συνολικής διάρκειας δύο ωρών και 42 λεπτών. Επόμενος αντίπαλος για τον Βρετανό θα είναι είτε ο Εμίλιο Νάβα είτε ο Τζον Μίλμαν.

https://www.youtube.com/watch?v=zFKzrqgni_w&ab_channel=evangileena1147
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις