fbpx

US Open: Αποκλεισμός-σοκ για Χάλεπ από την Νο. 124 του κόσμου (vid)

US Open: Αποκλεισμός-σοκ για Χάλεπ από την Νο. 124 του κόσμου (vid)

Η πρώτη μεγάλη “βόμβα” στο φετινό US Open, το οποίο διεξάγεται στη Νέα Υόρκη αυτές τις ημέρες (29/8-11/9), ήρθε από το γυναικείο ταμπλό με την 20χρονη Ουκρανή και Νο. 124 του κόσμου, Ντάρια Σνιγούρ να επικρατεί της πρώην Νο. 1 στον κόσμο, Σιμόνα Χάλεπ με 6-2, 0-6, 6-4 σε 82 λεπτά σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη στη μέχρι τώρα πορεία της!

Η Ουκρανή, η οποία ήταν πρωταθλήτρια του Wimbledon (junior) το 2019 και προέρχεται από τα προκριματικά του αμερικανικού όπεν, έκανε την εμφάνιση της ζωής της, ειδικά στο 1ο και 3ο σετ φτάνοντας σε μια ιστορική πρόκριση.

Αν και οι δύο παίκτριες δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα από τη θέση του σερβίς, η Σνιγούρ έκανε ό,τι ήθελε στο κορτ στα δύο από τα τρία σετ. Αρχικά κατέκτησε το 1ο φτάνοντας σε τρία break και χάνοντας μια φορά το δικό της παίρνοντας το προβάδισμα με 1-0.

Τη…φόρα της 20χρονης φρόντισε να διακόψει η Χάλεπ χάρη σ’ ένα εμφατικό bagel (6-0) δείχνοντας ότι βρίσκει ρυθμό σε σερβίς, αλλά και μειώνοντας αρκετά τα αβίαστα λάθη της που έδιναν εύκολους πόντους στη Σνιγούρ.

Ωστόσο, αυτό το bagel γύρισε “μπούμερναγκ” για τη Ρουμάνα, η οποία με το “καλημέρα” στο 3ο σετ δέχθηκε break από την ψύχραιμη Ουκρανή το οποίο και…εξαργύρωσε κατακτώντας τα πρώτα δύο games του 3ου σκέλους.

Η Χάλεπ μείωσε (2-1), όμως στη συνέχεια δέχθηκε ένα ακόμη break χάρη στα εξαιρετικά forehand χτυπήματα της Σνιγούρ, η οποία αμέσως μετά με hold έφτασε στο 5-1. Η τεράστια έκπληξη καθυστέρησε να σφραγιστεί από την Νο. 124 του κόσμου με τη Χάλεπ να κατακτά τα τρία επόμενα games μειώνοντας σε 5-4, έχοντας σβήσει δύο match-points της Σνιγούρ.

Αυτό το μικρό come-back δεν είχε συνέχεια για τη Χάλεπ με την 20χρονη Σνιγούρ να κλείνει το παιχνίδι ολοκληρώνοντας μια τεράστια πρόκριση στο ντεμπούτο της στο US Open.

Στον 2ο γύρο η Σνιγούρ θα αντιμετωπίσει είτε την Πολωνή Μαγκνταλένα Φρεχ είτε την Καναδή Ρεμπέκα Μαρινό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις