fbpx

Τσιτσιπάς: Για το βήμα παραπάνω στο…καταραμένο US Open

Τσιτσιπάς: Για το βήμα παραπάνω στο…καταραμένο US Open

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας δεν έχει περάσει ποτέ τον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα τα ξημερώματα της Τρίτης (περίπου 02:00) στο 142ο US Open απέναντι στον Κολομβιανό και Νο. 94 του κόσμου, Ντανιέλ Ελαχί Γκαλάν στην 5η του συμμετοχή στο Major της Νέας Υόρκης.

Ο Νο. 5 του κόσμου θα επιχειρήσει για μία ακόμη φορά να αγωνιστεί στη 2η εβδομάδα του τουρνουά, κάτι που δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στην καριέρα του. Οι δύο καλύτερες πορείες του Τσιτσιπά στη Νέα Υόρκη σημειώθηκαν το 2020 και το 2021 όπου σταμάτησε στον 3ο γύρο.

Το 2020 η πορεία του σταμάτησε στον Μπόρνα Τσόριτς, μετά από ένα επικό 5σετο παιχνίδι 4,5 ωρών, ενώ πέρσι ηττήθηκε από τον Κάρλος Αλκαράθ σε μια επίσης εκπληκτική αναμέτρηση, που ολοκληρώθηκε επίσης στα 5 σετ.

Στην πρώτη του παρουσία στο Flushing Meadows το 2018 o Τσιτσιπάς έφτασε μέχρι τον 2ο γύρο όπου έχασε από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στα τέσσερα σετ, ενώ το 2019 ηττήθηκε και πάλι από ρώσικη ρακέτα και συγκεκριμένα από τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον 1ο γύρο της διοργάνωσης.

Συνολικά ο Τσιτσιπάς στο US Open έχει ρεκόρ 5-4 με το ποσοστό νικών να φτάνει στο 56% το οποί είναι λίγο καλύτερο από το 50% του Wimbledon, αν και στο Λονδίνο έχει μια συμμετοχή περισσότερη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις