fbpx

US Open, Σάκκαρη – Τ. Μαρία 2-1: Πρόκριση με…ιδρώτα (vid)

US Open, Σάκκαρη – Τ. Μαρία 2-1: Πρόκριση με…ιδρώτα (vid)

H Μαρία Σάκκαρη μπορεί να πέρασε δύσκολες ώρες στο κορτ, ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γερμανίδας και Νο. 84 του κόσμου Τατιάνα Μαρία με 6-4, 3-6, 6-0 σε δύο ώρες παίρνοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο του US Open που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη (29/8-11/9).

Αυτή ήταν η 14η νίκη στη διοργάνωση για την Ελληνίδα τενίστρια (14-7), η οποία παράλληλα πήρε τη ρεβάνς από την 35χρονη Γερμανίδα για τον πρόωρο αποκλεισμό στον 3ο γύρο του Wimbledon, τον περασμένο Ιούνιο. 

Το πολλά αβίαστα λάθη (38), αλλά και το γεγονός ότι ένιωθε αρκετά άβολα από τη θέση του σερβίς (8 διπλά λάθη) ήταν στοιχεία που η Τ. Μαρία τα εκμεταλλεύτηκε στην αρχή του 1ου σετ στο οποίο πήρε προβάδισμα με 3-0 και 4-1.

Παρά το γεγονός αυτό η Σάκκαρη κατάφερε να μειώσει τα λάθη, να βρει εύκολους πόντους και κατακτώντας τα επόμενα 5 games να πάρει προβάδισμα στα σετ (1-0), μετά από ένα τεράστιο hold για το οποίο χρειάστηκε να σβήσει τριπλό break-point (0/40).

Το ίδιο σενάριο και στο 2ο σκέλος του αγώνα με τη Σάκκαρη να μένει πίσω με break (3-0) και την Τ. Μαρία αυτή τη φορά περισσότερο προσεκτική κρατώντας σχετικά εύκολα το σερβίς της φτάνοντας στο 6-3 και στην ισοφάριση σε 1-1. 

Στο 3ο και τελευταίο σετ, ήταν η σειρά της Τ. Μαρία να κάνει λάθη στο ξεκίνημα και με ένα διπλό λάθος να δίνει το break στη Σάκκαρη (2-0), το οποίο και…εξαργύρωσε στη συνέχεια κάνοντας το 3-0 με ένα εύκολο hold. 

Τα πράγματα για τη Σάκκαρη έγιναν ακόμα πιο εύκολα στη συνέχεια, καθώς ακολούθησε και νέο break στο προβληματικό σερβίς (στο 3ο σετ) της Τ. Μαρία κάνοντας το 4-0, ενώ αμέσως μετά ουσιαστικά “κλείδωσε” την πρόκριση κατακτώντας και 5ο σερί game (5-0). 

Με τη Σάκκαρη να συνεχίζει να πιέζει αφόρητα το σερβίς της Τ. Μαρία, κατάφερε να “σπάσει” για 3η φορά στο σετ το σερβίς της Γερμανίδας και μ’ ένα εμφατικό bagel σφράγισε την πρόκριση.

Στον επόμενο γύρο η Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει μια εκ των Νταιάν Παρί (Γαλλία) και Ξιού Γουάνγκ (Κίνα).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις