fbpx

Winston-Salem: Πρωταθλητής ο Μαναρινό! (vid)

Winston-Salem: Πρωταθλητής ο Μαναρινό! (vid)

Δεύτερος τίτλος καριέρας για τον 34χρονο Γάλλο.

Ο Αντριάν Μαναρινό στέφθηκε πρωταθλητής του Winston-Salem για το 2022. Ο 34χρονος Γάλλος επικράτησε στον τελικό με 2-0 σετ [7-6(1), 6-4] του Λάζλο Τζέρε, παίρνοντας έτσι τον πρώτο τίτλο του για το 2022 και συνολικά μόλις τον δεύτερο της καριέρας του.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Νο65 στην παγκόσμια κατάταξη Μαναρινό έγινε ο γηραιότερος τενίστας που κατακτά το συγκεκριμένο τουρνουά, ενώ έγινε και ο πρώτος Γάλλος που τα καταφέρνει έπειτα από τέσσερις χαμένους τελικούς συμπατριωτών του (Μπενετό 2011, Μονφίς 2013, Ερμπέρ 2015, Περ 2019).

Αγωνιστικά, ο Νο89 στον κόσμο Τζέρε πήρε προβάδισμα με μπρέικ στο τρίτο γκέιμ του πρώτου σετ, όμως ο Μαναρινό σύντομα εξισορρόπησε την κατάσταση, ισοφαρίζοντας σε 4-4. Οι δυο τους πήγαν στο τάι-μπρέικ, όπου ο Γάλλος ήταν πολύ πιο ψύχραιμος φτάνοντας έτσι στο 7-1. Στο δεύτερο σετ το μοναδικό μπρέικ ήρθε στο έβδομο γκέιμ, με τον Μαναρινό να “ακουμπάει” σε αυτό το πλεονέκτημα, φτάνοντας εν τέλει στο 6-4.

Για τον 34χρονο Γάλλο αυτός ήταν ο 11ος τελικός της καριέρας του και μόλις ο δεύτερος κερδισμένος(!), με τον πρώτο να είναι στο Rosmalen της Ολλανδίας το 2019. Αντιθέτως, για τον 27χρονο Σέρβο αυτός ήταν ο τέταρτος τελικός της καριέρας του και δεύτερος χαμένος, όντας παράλληλα και ο πρώτος του σε σκληρή επιφάνεια.

Σημειώνεται πως ο Μαναρινό έγινε έτσι και ο τέταρτος αριστερόχειρας τενίστας που κατακτά τρόπαιο στο ATP Tour φέτος, μετά τους Ράφαελ Ναδάλ, Κάμερον Νόρι και Άλμπερτ Ράμος Βινιόλας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις