fbpx

Ναδάλ: «Λυπηρό αυτό που συμβαίνει με τον Νόβακ» (vid)

Ναδάλ: «Λυπηρό αυτό που συμβαίνει με τον Νόβακ» (vid)

Λίγο πριν από την πρεμιέρα του στο US Open ο 36χρονος Ισπανός μίλησε για την απουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς από το τουρνουά.

Ο Ράφα Ναδάλ μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου τόσο για την 16η συμμετοχή του στο US Open που ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα (29/8), αλλά και για την απουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς, στον οποίον απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα λόγω της εμβολιαστικής του κατάστασης.

Αυτή θα είναι 2η φορά φέτος που ο Σέρβος θα απουσιάσει από Grand Slam μετά από το αυστραλιανό όπεν όπου και απελάθηκε μετά από δύο δικαστικές διαμάχες.

«Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει με τον Νόβακ.», είπε ο Ναδάλ.

«Είναι κρίμα κάθε φορά που ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο δεν μπορεί να παίξει σε ένα τουρνουά λόγω τραυματισμού ή διάφορων λόγων. Είναι κρίμα για το τουρνουά, κρίμα για τους φιλάθλους αλλά κρίμα και για τους παίκτες γιατί θέλουμε πάντα να έχουμε το καλύτερο δυνατό ταμπλό.»

«Από την άλλη πλευρά, όπως έχω πει πολλές φορές, το άθλημα είναι μεγαλύτερο από οποιονδήποτε παίκτη. Έχω χάσει πολλά τουρνουά στην καριέρα μου λόγω τραυματισμού. Πέρυσι δεν ήμουν εδώ. Δύο χρόνια πριν δεν ήμουν εδώ. Το τουρνουά έγινε. Η τενιστική ζωή συνεχίζεται.»

Όσο για τη συμμετοχή του στο τουρνουά της Νέας Υόρκης, αλλά και για τον τραυματισμό στους κοιλιακούς ο Ισπανός δήλωσε: «Πριν το Σινσινάτι έπαιξα μόλις δύο σετ, πριν ξεκινήσει το τουρνουά, οπότε ήταν δύσκολο. Η προετοιμασία δεν ήταν ιδανική αλλά έδωσα στον εαυτό μου την ευκαιρία να πάρει μέρος. Θα προσπαθήσω και πάλι εδώ, με καλύτερη προετοιμασία” τόνισε χαρακτηριστικά στην επίσημη συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.»

«Είναι δύσκολος τραυματισμός στους κοιλιακούς. Είναι επικίνδυνο. Όταν έχεις θλάση σε αυτό το σημείο, επηρεάζεται πολύ το σερβίς. Πρέπει να βρεις την ελαστικότητά σου ξανά. Το ρίσκο είναι μεγαλύτερο. Με τα δεδομένα που έχω σήμερα, ελπίζω να είμαι ανταγωνιστικός και να δώσω στον εαυτό μου μια ευκαιρία για τον τίτλο», πρόσθεσε.

Ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα τον Ρίνκι Χιτζικάτα, (Νο. 198) την Τρίτη (30/08), ξεκινώντας την προσπάθεια κατάκτησης του 23ου Grand Slam της καριέρας του αλλά και την επιστροφή στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

https://www.youtube.com/watch?v=5POXaXOBo2U

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις