fbpx

US Open: Κλήρωση με…χαμόγελα για Τσιτσιπά

US Open: Κλήρωση με…χαμόγελα για Τσιτσιπά

Βατή μπορεί να χαρακτηριστεί η κλήρωση για τον Νο. 5 του κόσμου.

Το…μονοπάτι του Στέφανου Τσιτσιπά στο φετινό US Open μπορεί να θέλει προσεκτικά βήματα, ωστόσο δεν είναι αδιάβατο.

Ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος δεν έχει περάσει ποτέ στην καριέρα του από τον 3ο γύρο του τουρνουά, έχει την ευκαιρία να φτάσει ψηλά αρκεί να δείξει την απαραίτητη συγκέντρωση, αλλά και το αγωνιστικό πρόσωπο που είχε μέχρι τον τελικό του Σινσινάτι της περασμένης εβδομάδας.

Βρίσκεται στο πάνω μέρος του ταμπλό, στη μεριά του Νο. 1 του κόσμου και κατόχου του τίτλου, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ωστόσο κατάφερε να αποφύγει παίκτες όπως ο Ράφα Ναδάλ, Κάρλος Αλκαράθ, Νικ Κύργιος και Μπόρνα Τσόριτς τους οποίους συναντά από ημιτελικά και πάνω.

Η πρεμιέρα του είναι απέναντι σε παίκτη από τα προκριματικά, ενώ σε (λογική) περίπτωση πρόκρισης θα αντιμετωπίσει εν εκ των Λορέντζο Σονέγκο (Νο. 63) και Στίβεν Τόμπσον (Νο. 103) τον οποίο είχε κερδίσει στον 2ο γύρο του Wimbledon.

O 3ος γύρος είναι πιο απαιτητικός καθώς θα πέσει (θεωρητικά) είτε πάνω στον φορμαρισμένο Αμερικανό Μαξίμ Κρεσί (Νο. 34) είτε στον Ισπανό Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (Νο. 39) όπου είχε κερδίσει στον τελικό του Μόντε Κάρλο (χωμάτινη επιφάνεια).

Αν καταφέρει και γράψει ιστορία περνώντας για 1η φορά στην καριέρα του στους “16” τότε θα αντιμετωπίσει λογικά τον Ματέο Μπερετίνι (Νο. 13) στο παιχνίδι-κλειδί για τη συνέχεια του τουρνουά.

Στα προημιτελικά οι δύο…υποψήφιοι είναι ο “γηπεδούχος” και εξαιρετικός το τελευταίο διάστημα, Τέιλορ Φριτς (Νο. 12), αλλά και ο πάντα επικίνδυνος Νορβηγός και Νο. 7 του κόσμου Κάσπερ Ρουντ.

Στα ημιτελικά οι…μνηστήρες είναι αρκετοί. Ωστόσο, το μεγαλύτερο φαβορί είναι ο κάτοχος του τίτλου Μεντβέντεφ τον οποίον ο Τσιτσιπάς είχε κερδίσει πριν από μια εβδομάδα στα ημιτελικά του Σινσινάτι, ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον πάντα απρόβλεπτο Νικ Κύργιο (Νο. 26) από τον οποίον ηττήθηκε στο Wimbledon, με τον Αυστραλό μάλιστα να φτάνει μέχρι τον τελικό.

Σίγουρα σ’ ένα τουρνουά Best of 5 τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα σίγουρο. Το βέβαιο όμως είναι ότι οι πρώτοι γύροι θα εξαρτηθούν αποκλειστικά από τη ρακέτα του Τσιτσιπά που καλείται να παρουσιαστεί έτοιμος όταν θα αρχίσουν τα δύσκολα…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις