fbpx

US Open: Δύσκολη κλήρωση για Σάκκαρη

US Open: Δύσκολη κλήρωση για Σάκκαρη

Η περσινή ημιφιναλίστ θα κάνει πρεμιέρα στο US Open με την παίκτρια από την οποία αποκλείστηκε στο Wimbledon.

Το μονοπάτι της Μαρίας Σάκκαρη στο φετινό US Open μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία είχε φτάσει μέχρι τις “4” στο περσινό τουρνουά, μπορεί να απέφυγε τη Νο. 1 του κόσμου, Ίγκα Σφιόντεκ (τη συναντά μόνο στον τελικό) ωστόσο το κάτω μέρος του ταμπλό, όπου και βρίσκεται, έχει πολλές…νάρκες.

Η Σάκκαρη θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της κόντρα στη Γερμανίδα και Νο. 92 του κόσμου, Τατιάνα Μαρία, από την οποία είχε ηττηθεί στον 2ο γύρο του Wimbledon (τον περασμένο Ιούλιο) και κόντρα στην οποία μετράει 1-2 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Ο 2ος γύρος (πάντα θεωρητικά) μπορεί να φαίνεται ο πιο…βατός καθώς θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ντιάν Παρί (Νο. 81) και Ξιου Γουάνγκ (Νο. 75), ωστόσο από εκεί και πέρα τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα.

Στη φάση των “32” η πιο πιθανή αντίπαλος είναι η Αμερικανίδα Άλισον Ρίσκε (Νο. 29) από την οποία είχε ηττηθεί στο Τορόντο το 2019, ενώ στις “16” θα βρει μπροστά είτε τη Γαλλίδα Καρολίν Γκαρσία (Νο. 17) κόντρα στην οποία ηττήθηκε στο πρόσφατο τουρνουά στο Σινσινάτι, είτε τη Βραζιλιάνα Μπεατρίζ Χαντάντ Μαία (Νο. 15) από την οποία έχει ηττηθεί και στις τρεις μεταξύ τους αναμετρήσεις (οι δύο μέσα στο 2022).

Στα προημιτελικά οι δύο πιθανές παίκτριες που θα βρει στο δρόμο της είναι η πρώην Νο. 1 του κόσμου, Σιμόνα Χάλεπ (Νο. 7 πλέον), ενώ η άλλη είναι η εξαιρετική Αμερικανίδα Κόρι Γκοφ (Νο. 12) αν και η τελευταία μετράει 1-4 στις αναμετρήσεις κόντρα στη Σάκκαρη.

Αν όλα πάνε καλά και η Ελληνίδα τενίστρια καταφέρει να κάνει αυτό που έκανε και πέρσι στη Νέα Υόρκη, φτάνοντας στα ημιτελικά, τότε θα παίξει (λογικά) είτε με τη φιναλίστ του Wimbledon, Ονς Ζαμπέρ (Νο. 5), είτε με την περσινή φιναλίστ, Λέιλα Φερνάντεζ (Νο. 14), ενώ βάσει κατάταξης, υποψήφιες είναι τόσο η Νταριά Κασάτκινα (Νο. 10), αλλά και η Νο. 2 του κόσμου Ανέτ Κόνταβεϊτ.

Ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος, το τουρνουά φέτος για τη Σάκκαρη είναι πολύ σημαντικό καθώς θα κληθεί να υπερασπιστεί 780 βαθμούς από την περσινή της πορεία και από τη στιγμή που μιλάμε για WTA όλα είναι ανοιχτά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις