fbpx

Τσιτσιπάς – Τσόριτς 0-2: Ήττα στον τελικό του Σινσινάτι για Στέφανο (vid)

Τσιτσιπάς – Τσόριτς 0-2: Ήττα στον τελικό του Σινσινάτι για Στέφανο (vid)

Ο Τσόριτς σταμάτησε τον 24χρονο Έλληνα τενίστα κατακτώντας τον 1ο του τίτλο μετά από 4 χρόνια.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σταμάτησε πάνω στον εξαιρετικό, αυτής της εβδομάδας, Μπόρνα Τσόριτς, με τον Κροάτη να επικρατεί με 7-6(0), 6-2 μετά από περίπου δύο ώρες αγώνα, κατακτώντας το τουρνουά του Western & Southern που πραγματοποιήθηκε στο Σινσινάτι (14-21/8).

Αυτή ήταν η 13η ήττα σε τελικό ATP Tour για τον Τσιτσιπά σε 22 τελικούς (9-13), ενώ αντίθετα για τον Τσόριτς αυτός ήταν ο 3ος τίτλος καριέρας και ο πρώτος μετά από 4 χρόνια και συγκεκριμένα στο Χαλέ το 2018 όπου είχε κερδίσει τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο τελικός ξεκίνησε με τον Έλληνα τενίστα να κατακτά τα τρία πρώτα games (3-0) έχοντας βρει πρώτος break. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και μετά ο Τσόριτς άρχισε να βρίσκει ρυθμό στα χτυπήματά του και να μειώνει τα λάθη του.

Πήρε πίσω το break ισοφαρίζοντας σε 4-4, με το σετ να οδηγείται στο tie-break. Εκεί ο Κροάτης ήταν απόλυτος και με επτά σερί πόντους (7/0) και θα κάνει το πρώτο βήμα για τον τίτλο (1-0).

Το 2ο σετ ξεκίνησε με τους δύο φιναλίστ να κάνουν από ένα τεράστιο hold σβήνοντας από 3 break-points ο καθένας (2-2). Η συνέχεια όμως άνηκε στον Τσόριτς που με τέσσερα σερί games έκανε το 6-2 σφραγίζοντας τον τίτλο τον 1ο ATP Masters 1000 της καριέρας του.

Από τη Δευτέρα ο Κροάτης θα βρεθεί στο Νο. 29 του κόσμου από το Νο. 150 που βρίσκονταν πριν το τουρνουά του Σινσινάτι!

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις