fbpx

Σινσινάτι, Μεντβέντεφ-Τσιτσιπάς 1-2: Ο Στέφανος πέρασε στον τελικό!

Σινσινάτι, Μεντβέντεφ-Τσιτσιπάς 1-2: Ο Στέφανος πέρασε στον τελικό!

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Ρώσου Νο 1 του κόσμου εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον 22ο τελικό της καριέρας του.

Μετά από έναν νευρικό τελικό με πολλά λάθη ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν αυτός που άντεξε στο κεντρικό κορτ απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και με 7-6(6), 3-6, 6-3 μετά από δύο ώρες και 25 λεπτά, πέρασε στον τελικό του Western & Southern που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Σινσινάτι (14-21/8).

Αυτός είναι ο 6ος τελικός καριέρας σε ATP Masters 1000 για τον 24χρονο, ο 5ος τη φετινή σεζόν, αλλά και ο 22ος γενικά στο Tour, ο οποίος παράλληλα έφτασε τις 46 νίκες μέσα στο 2022 περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη.

Ο ημιτελικός, που ξεκίνησε με πολύωρη καθυστέρηση λόγω βροχής, κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τον Τσιτσιπά να κερδίζει 5 πόντους περισσότερους στο παιχνίδι (101-96), ωστόσο και οι δύο ημιφιναλίστ αντιμετώπισαν προβλήματα στο σερβίς τους.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι ο Ρώσος και Νο. 1 του κόσμου τελείωσε την αναμέτρηση με 11 διπλά λάθη, ενώ 7 είχε ο Τσιτσιπάς κάτι που δεν παρατηρείται συχνά σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Το slice game τα συνεχόμενα drop-shots, αλλά και η προσπάθεια για να βγάλει τον Μεντβέντεφ από την baseline λειτούργησε υποδειγματικά για τον Τσιτσιπά, ο οποίος αν και βρέθηκε πίσω με break από νωρίς (2-0) στη συνέχεια κατέκτησε το σετ στο tie-break με τη συμπλήρωση μιας ώρας.

Όσο υποδειγματικός ήταν στο 1ο σκέλος του ημιτελικού ο Τσιτσιπάς, άλλο τόσο επιπόλαιος φάνηκε στο 2ο σετ με τον Μεντβέντεφ μάλιστα να παίρνει προβάδισμα με 5-0!

Ο Έλληνας τενίστας ωστόσο κατάφερε να μειώσει σε 5-3, ενώ αμέσως μετά έφτασε πολύ κοντά στο 5-4 καθώς βρέθηκε με τριπλό break-point (0/40) στο σερβίς του Ρώσου, που με 5 σερί πόντους έκανε το 6-3 φτάνοντας στην ισοφάριση.

Ο Τσιτσιπάς στο 3ο σετ χρειάστηκε ένα break, το οποίο ήταν…χορηγία Μεντβέντεφ, ο οποίος υπέπεσε σ’ εκείνο το σημείο σε 4 διπλά λάθη(!) κάνοντας εύκολη τη ζωή του Έλληνας τενίστα που προηγήθηκε με 4-2.

Από εκεί και πέρα κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του σφραγίζοντας λίγο αργότερα την πρόκριση στον τελικό του Σινσινάτι!

Την Κυριακή (21/8) ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς, που με τη σειρά του κέρδισε στον Βρετανό Κάμερον Νόρι με 6-3, 6-4.

Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσουν και οι ημιτελικοί στα διπλά, όπου ο Τστισιπάς μαζί με τον Χόγλκερ Ρουν θα παίξουν απέναντι στους Τιμ Πουτζ (Γερμανία) και Μάικλ Βίνους (Ν. Ζηλανδία).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις