fbpx

Η τρομερή Γκαρσία κατέκτησε τον τίτλο στο Σινσινάτι (vid)

Η τρομερή Γκαρσία κατέκτησε τον τίτλο στο Σινσινάτι (vid)

Η Γαλλίδα και Νο. 35 του κόσμου ξεκίνησε από τα προκριματικά φτάνοντας μέχρι τον τίτλο!

Η Καρολίν Γκαρσία επικράτησε στον τελικό της Πέτρα Κβίτοβα με 6-2, 6-4 σε 96 λεπτά κατακτώντας τον τίτλο του τουρνουά Western & Southern που πραγματοποιήθηκε στο Σινσινάτι αυτήν την εβδομάδα (14-21/8).

Αυτός ήταν ο 10ος τίτλος καριέρας, σε 13 τελικούς, για την Γκαρσία, αλλά και ο 3ος μέσα στο 2022 και μάλιστα σε τρεις διαφορετικές επιφάνειες μετά από το Bad Homburg Open (γρασίδι) και το Poland Open (χώμα) τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αντίστοιχα.

Το πλέον εντυπωσιακό για τη Γαλλίδα είναι ότι από τη στιγμή που επέστρεψε τον Μάιο, μετά από δίμηνη απουσία (τραυματισμός στο πόδι) κατέκτησε το Roland Garros (στα διπλά), τρεις τίτλους και μέσα σε όλα αυτά και την Νο. 1 του κόσμου την Πολωνή Ίγκα Σφιόντεκ μέσα στη Βαρσοβία!

Στον τελικό του Σινσινάτι η Γκαρσία κυριάρχησε χάρη στο εξαιρετικό της σερβίς (11 άσοι), με το οποίο έσβησε και τους 8 break-points(!) της Κβίτοβα, την ίδια ώρα που η ίδια εκμεταλλεύτηκε τις τρεις από τις τέσσερις ευκαιρίες (3/4) για break.

Σημεία-κλειδιά του τελικού ήταν το γρήγορο 4-0 της Γκαρσία στο 1ο σετ, το οποίο και έκλεισε σε 40 λεπτά κάνοντας το 1-0, ενώ στο 2ο ήταν το γρήγορο break, αλλά και το κρίσιμο και μεγάλο hold σβήνοντας τριπλό break-point (0/40) της Τσέχας.

Από την ερχόμενη Δευτέρα (22/8) η Γαλλίδα θα επιστρέψει στο Top-20 της κατάταξης της WTA ανεβαίνοντας στο Νο. 17 του κόσμου.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις