fbpx

Σινσινάτι: Ο Τσιτσιπάς άντεξε στην πίεση του Ίσνερ και πέρασε στους “4”

Σινσινάτι: Ο Τσιτσιπάς άντεξε στην πίεση του Ίσνερ και πέρασε στους “4”

Ο Νο. 7 του κόσμου χρειάστηκε τρία σετ και μόλις ένα break για να επικρατήσει του 37χρονου Αμερικανού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στα ημιτελικά του Western & Southern Open για 3η σερί χρονιά κερδίζοντας με 7-6(5), 5-7, 6-3 τον Νο. 50 του κόσμου, Τζον Ίσνερ, μετά από δύο ώρες και 22 λεπτά.

Έπειτα από ένα-αναμενόμενα-κλειστό παιχνίδι, ο Έλληνας τενίστας επέδειξε ψυχραιμία και υπομονή στα μεγάλα σερβίς του Ίσνερ και εκμεταλλευόμενος τη μια και μοναδική ευκαιρία για break που είχε στο παιχνίδι, κατάφερε να πάρει την 45η φετινή του νίκη, αλλά και την πρόκριση στα ημιτελικά του Σινσινάτι.

Με τους δύο παίκτες να κρατούν το σερβίς τους, το πρώτο σετ οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Τσιτσιπάς έφτασε πρώτος σε mini-break (3/1), ωστόσο ο Ίσνερ το πήρε άμεσα πίσω (4/3) τη στιγμή που το παιχνίδι διακόπηκε λόγω βροχής.

Μετά από μισή ώρα περίπου, οι δύο τενίστες επέστρεψαν στο κορτ με τον Τσιτσιπά να φτάνει και σε δεύτερο mini-break παίρνοντας προβάδισμα στα σετ.

Στο δεύτερο σκέλος του προημιτελικού, ο Ίσνερ βρήκε το πρώτο break του αγώνα (6-5) και στη συνέχεια έκλεισε το σετ στο σερβίς του ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Με τον Ίσνερ να δείχνει αρκετά ταλαιπωρημένος σε αρκετά σημεία του 3ου σετ, ο Τσιτσιπάς βρήκε την ευκαιρία να φτάσει στο δικό του πρώτο break (5-3) και αμέσως μετά να σερβίρει για τη νίκη φτάνοντας σ’ ένα σχετικά δύσκολο hold.

Ο 24χρονος θα επιστρέψει και πάλι στο κορτ, όπου σε λίγη ώρα θα αγωνιστεί στα διπλά έχοντας ως παρτενέρ τον Χόλγκερ Ρουν με τους δύο παίκτες να διεκδικούν την είσοδο στα ημιτελικά κόντρα στους Μαρσέλο Αρεβάλο (Ελ Σαβαδόρ) και Ζαν-Ζουλιέν Ροζέρ (Ολλανδία).

Στον ημιτελικό του Σαββάτου, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Νο. 1 του κόσμου, Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του Αμερικανού Τέιλορ Φριτς με 7-6(1), 6-3.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις