fbpx

Σινσινάτι: Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Σβάρτσμαν και πέρασε στα προημιτελικά

Σινσινάτι: Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Σβάρτσμαν και πέρασε στα προημιτελικά

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας έφτασε τις 44 νίκες τη φετινή σεζόν.

Με μια ακόμη πειστική εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το 2/2 στο Western & Souther Open που διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα στο Σινσινάτι (14-21/8).

Ο Έλληνας τενίστας χρειάστηκε 96 λεπτά στο 6-3, 6-3, επί του Αργεντίνου και Νο. 16 του κόσμου Ντιέγκο Σβάρτσμαν εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα προημιτελικά του τουρνουά για δεύτερη σερί χρονιά.

Με τη νίκη αυτή ο Τσιτσιπάς βελτίωσε το ρεκόρ του σε 44-15, έχοντας τις περισσότερες νίκες (για την ώρα) από κάθε άλλο τενίστα στο Tour μέσα στο 2022.

Παράλληλα πήρε προβάδισμα στα παιχνίδια κόντρα στον Αργεντίνο (3-2) σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη μέσα σε λίγους μήνες μετά το δραματικό αγώνα τους στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο τον περασμένο Απρίλιο.

Βρίσκοντας δύο break στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς έφτασε σχετικά εύκολα στο 1-0. Μάλιστα προηγήθηκε με 4-0, κάνοντας έναν εκπληκτικό ξεκίνημα, με τον Σβάρτσμαν να παίρνει πίσω το ένα από τα δύο χαμένα σερβίς, προτού ο Νο. 7 του κόσμου κλείσει το σετ σε 48 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο σκέλος του αγώνα παίρνοντας προβάδισμα με 5-2, όμως δεν κατάφερε να σφραγίσει με την πρώτη προσπάθεια την πρόκριση, με τον Σβάρτσμαν να φτάνει σε break (5-3), σβήνοντας δύο match-point.

Ό,τι δεν μπόρεσε όμως να κάνει ο Τσιτσιπάς σε εκείνο το σημείο το έκανε λίγο αργότερα στο σερβίς του Αργεντίνου, όπου με νέο break έφτασε στο 6-3 παίρνοντας το εισιτήριο για τους “8” της διοργάνωσης.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον 34χρονο Αμερικανό και Νο. 50 του κόσμου, Τζον Ίσνερ, ο οποίος επικράτησε του συμπατριώτη του Σεμπάστιαν Κόρντα με 7-6(3), 1-6, 7-6(4), ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 20 άσους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις