fbpx

Σινσινάτι: Ήττα και πρόωρος αποκλεισμός για Σάκκαρη

Σινσινάτι: Ήττα και πρόωρος αποκλεισμός για Σάκκαρη

Η Νο. 3 του κόσμου ηττήθηκε με 2-1 σετ από τη Γαλλίδα Καρολίν Γκαρσία, για τον 2ο γύρο του τουρνουά στο Οχάιο.

Παρά την επική ανατροπή στο tie-break, του δεύτερου σετ, η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό και στο τρίτο γνωρίζοντας την ήττα από τη Νο. 35 του κόσμου, Καρολίν Γκαρσία με 7-6(2), 6-7(6), 6-1 μετά από δύο ώρες και 20 λεπτά, στο πλαίσιο του 2ου γύρου του Western & Southern που διεξάγεται αυτές τις ημέρες (14-21/8) στο Σινσινάτι.

Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα στα τελευταία πέντε παιχνίδια για τη Σάκκαρη, η οποία ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 17 άσους(!), όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να της χαρίσει και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Γκαρσία που τρέχει ένα ρεκόρ 9-1 από το τουρνουά στη Βαρσοβία τον περασμένο μήνα, όπου κατέκτησε τον τίτλο, κερδίζοντας μάλιστα στις αρχές της διοργάνωσης και τη Νο. 1 του κόσμου Ίγκα Σφιόντεκ, μπήκε πιο επιθετικά στο πρώτο σετ το οποίο οδηγήθηκε στο tie-break με τη Σάκκαρη να έχει σβήσει και τις 5 προσπάθειες για break της 28χρονης.

Στη διαδικασία του tie-break η Γκαρσία ήταν ανώτερη και εκμεταλλευόμενη τα λάθη της Σάκακρη στα κρίσιμα σημεία, το κατέκτησε σε 57 λεπτά παίρνοντας προβάδισμα με 1-0 στην αναμέτρηση.

Όπως και το πρώτο, έτσι και το δεύτερο σετ οδηγήθηκε στο tie-break με τη Σάκκαρη νωρίτερα να έχει προηγηθεί με 4-1, αλλά την Γκαρσία να παίρνει πίσω το χαμένο της σερβίς ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Στο απίθανο tie-break που ακολούθησε η Γαλλίδα κατέκτησε τους πρώτους τέσσερις πόντους (4/0), όμως στη συνέχεια η Σάκκαρη όχι μόνο βρέθηκε μπροστά (5/4), αλλά στη συνέχεια έφτασε και σε set-point (7/6) μετά από ένα τραγικό λάθος στο φιλέ της αντιπάλου της.

Η Ελληνίδα τενίστρια ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι (8/6), όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Κρατώντας μόλις μια φορά το σερβίς της και με την Γκαρσία να αυξάνει την επίθεση και να γίνεται παράλληλα πιο αποτελεσματική στις ευκαιρίες για break, έχασε το σετ με 6-1 μέσα σε 26 λεπτά και μαζί την ευκαιρία για να προχωρήσει στο 1000άρι τουρνουά του Σινσινάτι.

Πλέον το ραντεβού για την Ελληνίδα τενίστρια ανανεώνεται για τη Νέα Υόρκη και το US Open το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 29 Αυγούστου – 11 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις