fbpx

WTA Tour: Νούμερο ένα στα διπλά η Γκοφ

WTA Tour: Νούμερο ένα στα διπλά η Γκοφ

Μετά την κατάκτηση του τίτλου στο καναδικό όπεν.

Η Κόκο Γκοφ έγινε η δεύτερη νεότερη παίκτρια που ανεβαίνει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στα διπλά γυναικών σε ηλικία 18 ετών και 154 ημερών. Ένα επίτευγμα που ξεπερνά μόνο εκείνο της Μαρτίνα Χίνγκις η οποία τα είχε καταφέρει σε ηλικία 17 ετών και 251 ημερών τον Ιούνιο του 1998. Η άνοδος στην κορυφή ήρθε μετά τη νίκη στον Καναδά μαζί με την Τζέσικα Πεγκούλα και πλέον η προσοχή στρέφεται στο Μάστερς του Σινσινάτι όπου θα έχουν το νούμερο τέσσερα στο ταμπλό.

 Στο Τορόντο Γκολφ και Πεγκούλα νίκησαν τις Νικόλ Μέλικαρ-Μαρτίνεζ και Έλεν Πέρεζ με 6-4, 6-7(5) και 10-5. «Το να είμαι νούμερο ένα είναι πολύ όμορφο, δεν έχω λόγια, πραγματικά δεν ήξερα τι θα γινόταν και τι έπρεπε να κάνω αλλά μου το είπε η Πεγκούλα», ήταν τα λόγια της Γκοφ. «Όταν ήμουν παιδί για να είμαι ειλικρινής μαζί σας δεν ήξερα ότι υπήρχε ξεχωριστή κατάταξη στα διπλά αλλά όταν βρέθηκα στο χώρο και κατάλαβα ότι μπορώ να τα πάω καλά εκεί, ήθελα να φτάσω στην κορυφή. Ποιος δεν θα ήθελε να είναι νούμερο ένα σε κάτι;».

 Η 18χρονη Αμερικανίδα εμφανίστηκε στο προσκήνιο στο Γουίμπλεντον του 2019 και πέρα από την συμμετοχή της στον τελικό του US Open το 2021 και του φετινού Ρολάν Γκαρός, η Γκοφ πήρε δύο τίτλους WTA 1000 φέτος σε Καναδά και Κατάρ, έφτασε στα ημιτελικά του Μαϊάμι και στα προημιτελικά σε Ίντιαν Γουέλς και Μαδρίτη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις