fbpx

Τορόντο: Τίτλος για Χάλεπ και επιστροφή στο Top-10 (vid)

Τορόντο: Τίτλος για Χάλεπ και επιστροφή στο Top-10 (vid)

H 30χρονη Ρουμάνα κατέκτησε τον 3ο τίτλο της στον Καναδά, αλλά και τον 24ο WTA στην καριέρα της.

Μετά από έναν ποιοτικό τελικό η Σιμόνα Χάλεπ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της εξαιρετικής Βραζιλιάνας, Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια και με 6-3, 2-6, 6-2 μετά από δύο ώρες και 16 λεπτά κατέκτησε τον τίτλο στο National Bank Open που φιλοξενήθηκε στο Τορόντο του Καναδά (7-14/8).

Με τη νίκη της αυτή η Ρουμάνα και πρώην Νο. 1 του κόσμου, θα επιστρέψει την ερχόμενη Δευτέρα (15/8) στο Top-10, μετά από περίπου ένα χρόνο ανεβαίνοντας στο Νο. 6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα της που η Χάλεπ καταφέρνει να κατακτήσει τρεις τίτλους σ’ ένα τουρνουά (2016, 2018, 2022) ενώ με αυτή τη νίκη έφτασε συνολικά τις 185 σε WTA 1000 (περισσότερες από κάθε άλλη στο Tour), αλλά και στους 18 τελικούς όσους έχει και η Σερίνα Γουίλιαμς.

Κι όμως ο τελικός ξεκίνησε άσχημα για τη Χάλεπ, με την αριστερόχειρα Βραζιλιάνα να παίρνει προβάδισμα με 3-1 στο 1ο σετ. Από εκεί και πέρα όμως η Ρουμάνα κατέκτησε τα επόμενα πέντε games κλείνοντας το σετ με 6-3.

Μετά από 36 λεπτά η Χαντάντ Μάια είχε ήδη απαντήσει. Πήρε και πάλι προβάδισμα (4-0) έχοντα βρει δύο break και στη συνέχεια έφτασε εύκολα στην ισοφάριση (1-1).

Το 3ο σκέλος του τελικού ξεκίνησε μ’ ένα break από κάθε πλευρά (2-2), αλλά η Χάλεπ με νέο break, το οποίο…εξαργύρωσε στη συνέχεια, έφτασε στο 4-1 και από εκεί και πέρα κρατώντας σχετικά εύκολα το σερβίς της έφτασε στη νίκη, αλλά και στον 24ο τίτλο της καριέρας της.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις