fbpx

Μόντρεαλ: Ο Καρένιο Μπούστα κατέκτησε το πρώτο Masters καριέρας

Μόντρεαλ: Ο Καρένιο Μπούστα κατέκτησε το πρώτο Masters καριέρας

Ο Ισπανός και «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του Τόκιο έφτασε τους 7 τίτλους στην καριέρα του.

Αν και βρέθηκε πίσω στα σετ ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα στον τελικό απέναντι στον Πολωνό, Χούμπερτ Χουρκάτς, φτάνοντας στην κατάκτηση του National Bank Open επικρατώντας με 3-6, 6-3, 6-3 μετά από μία ώρα και 46 λεπτά.

Για τον 31χρονο Ισπανό αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος καριέρας ATP Masters 1000, ενώ παράλληλα έγινε ο πρώτος unseeded παίκτης του τουρνουά που καταφέρνει να κερδίσει το τουρνουά του Καναδά μετά από τον Αργεντινό Γκιγιέρμο Κάνιας το 2002 στον τελικό με τον Άντι Ρόντικ.

Από την άλλη ο Χουρκάτς έφτασε ένα σετ μακριά από τον 6ο τίτλο καριέρας, σε ισάριθμους τελικούς, αλλά και τον 2ο τίτλο Masters μετά το περσινό Miami Open.

O Πολωνός, που σταμάτησε στους 18 άσους, χρειάστηκε ένα break (4-2) για να κατακτήσει το 1ο σετ, ωστόσο με τον ίδιο τρόπο ο Καρένιο Μπούστα απάντησε στο 2ο φέρνοντας τον τελικό στα ίσια (1-1).

Στο 3ο σετ ο Χουρκάτς δεν πήρε βοήθεια από το 2ο σερβίς (1/5) την ίδια ώρα που ο Καρένιο Μπούστα έβρισκε στήριγμα στο σερβίς του (παραχώρησε μόλις 6 πόντους στον Πολωνό) και μ’ ένα ακόμη break (3-1) κατάφερε να φτάσει στην ολική ανατροπή, αλλά και στον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του.

Από την ερχόμενη Δευτέρα (15/8) ο Ισπανός θα ανέβει στο Νο. 14 του κόσμου, ενώ ο 25χρονος Πολωνός θα παραμείνει στο Νο. 10.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις