fbpx

Μόντρεαλ: Ο Χουρκάτζ σταμάτησε τον Κύργιο και πέρασε στα ημιτελικά

Μόντρεαλ: Ο Χουρκάτζ σταμάτησε τον Κύργιο και πέρασε στα ημιτελικά

Ο Πολωνός κέρδισε τον Κύργιο με 7-6(4), 6-7(5), 6-1 εξασφαλίζοντας την 4η παρουσία του σε ημιτελική φάση ATP Masters 1000.

Ο Χούμπερτ Χουρκάτς χρειάστηκε 109 λεπτά για να διακόψει το αήττητο σερί του Νικ Κύργιου (9-1 πλέον), για τα προημιτελικά του National Bank Open που πραγματοποιείται στο Μόντρεαλ αυτές τις ημέρες (7-14/8), με τον Νο. 10 του κόσμου να είναι απόλυτος στο 3ο σετ όπου παραχώρησε μόλις ένα game.

Με αυτή τη νίκη ο Χουρκάτς έφτασε στον 4ο ημιτελικό καριέρας σε 1000άρι τουρνουά, βελτιώνοντας μάλιστα το ρεκόρ του σε 32-8 από το Miami Open του 2021 και μετά.

Στήριγμα για τον Πολωνό ήταν το εξαιρετικό του σερβίς, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 20 άσους (μόλις δύο διπλά λάθη), με το ποσοστό του στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς να φτάνει το 85% (52/61), ενώ έσβησε και τα έξι break-points του Αυστραλού (6/6).

Μετά τα δύο πρώτα σετ, τα οποία κρίθηκαν στο tie-break, ο Χουρκάτς έκανε ό,τι ήθελε στο decider χάνοντας μόλις δύο πόντους στο σερβίς του, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκε τις δύο από τις συνολικά τρεις ευκαιρίες για break σφραγίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Μόντρεαλ.

Στη φάση των “4” ο Χουρκάτς θα παίξει μ’ έναν εκ των Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ και Κάσπερ Ρουντ που αγωνίζονται την Παρασκευή (12/8) το βράδυ.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις