fbpx

Μόντρεαλ: Πρόωρος αποκλεισμός για Τσιτσιπά (vid)

Μόντρεαλ: Πρόωρος αποκλεισμός για Τσιτσιπά (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα από τον Νο. 82 του κόσμου, Τζακ Ντρέιπερ με 2-0 μένοντας εκτός National Bank Open.

Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε σε πολύ άσχημη βραδιά στην πρεμιέρα του στο ATP Masters 1000 του Καναδά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ηττηθεί από τον 20χρονο αριστερόχειρα Βρετανό και Νο. 82 του κόσμου Τζακ Ντρέιπερ με 7-5, 7-6(5) μετά από δύο ώρες αγώνα.

Από τη μία η ασυνέπεια από τη θέση του σερβίς, αλλά και τα πολλά αβίαστα λάθη σε σημαντικά σημεία του αγώνα, ήταν αυτά που κόστισαν την πρόκριση στον Τσιτσιπά, ο οποίος είχε μόνο από το forehand 28 αβίαστα λάθη!

Στο πρώτο σετ ο Ντρέιπερ έφτασε πρώτος σε break (2-1), το οποίο και…εξαργύρωσε στη συνέχεια χάρη σ’ ένα σχετικά εύκολο hold παίρνοντας προβάδισμα με 3-1.

Ο Τσιτσιπάς ωστόσο κατάφερε να βγάλει αντίδραση και με τρία σερί game πήρε κεφάλι στο σκορ με 4-3, για να έρθει ένα καθοριστικό break από τον Βρετανό σε κρίσιμο σημείο ανακτώντας και πάλι το προβάδισμα με 6-5, για να κλείσει το σετ με 7-5 στο σερβίς του μετά από 57 λεπτά.

Στο δεύτερο σκέλος του αγώνα ο Τσιτσιπάς μπήκε καλύτερα στο κορτ κατάφερε να…σπάσει το σερβίς του Βρετανού (3-1), ο οποίος έκανε το break back (3-2) και αμέσως μετά ισοφάρισε σε 3-3.

Το σετ οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου τα τραγικά λάθη του Τσιτσιπά, έδωσαν στο Ντρέιπερ την ευκαιρία για να το κατακτήσει με 7/5 και να πάρει τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του, την πρώτη κόντρα σε παίκτη πρώτης 5άδας.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις