fbpx

National Bank Open: «Ο Τζόκοβιτς πρέπει να εμβολιαστεί»

National Bank Open: «Ο Τζόκοβιτς πρέπει να εμβολιαστεί»

Αυτή είναι η θέση του υπουργού Υγείας του Καναδά, Ζαν Ιβ Ντουκλός.

Ο 35χρονος Νόβακ Τζόκοβιτς μετρά 21 τίτλους Γκραν Σλαμ στην καριέρα του και απέχει έναν από το ρεκόρ του Ράφαελ Ναδάλ με τον πρώην προπονητή του, Μπόγκνταν Ομπράντοβιτς να πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει και τους 30 προτού αποσυρθεί. Τα μηνύματα από τον Καναδά ωστόσο δεν είναι θετικά για τον Σέρβο που διατηρεί την αρνητική του στάση στο θέμα του εμβολιασμού κάτι που αυτή την στιγμή δεν του επιτρέπει να πάρει μέρος στο National Bank Open στο Μόντρεαλ τον επόμενο μήνα. Ο ίδιος έχει ήδη πληρώσει το τίμημα καθώς δεν πήρε μέρος στο Αυστραλιανό Όπεν αλλά και στα τουρνουά σε Ίντιαν Γουέλς και Μαϊάμι.

 Η περίπτωση συμμετοχής του Σέρβου να πάρει μέρος στο US Open παραμένει αβέβαιη με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να περνάει νόμο που αναφέρει ότι όσοι δεν έχουν την αμερικανική υπηκοότητα θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού για να εισέλθουν στη χώρα. «Είμαι ένας επαγγελματίας τενίστας, δεν μπαίνω στην πολιτική ή σε κάτι άλλο επειδή δεν με ενδιαφέρει. Έχω την στάση μου και είμαι υπέρ της ελευθερίας επιλογής. Σέβομαι τα πάντα και τους πάντες και περιμένω ο κόσμος τουλάχιστον να σεβαστεί την απόφασή μου», είπε ο Τζόκοβιτς

 Ο ίδιος νόμος ισχύει στον Καναδά κι ενώ ο Σέρβος ελπίζει οι κανονισμοί να αλλάξουν στις ΗΠΑ, δύσκολα θα γίνει κάτι τέτοιο στον Καναδά. «Η κατάσταση είναι σαφής, ούτε ο Καναδάς θα αλλάξει τους κανόνες σε ότι αφορά τον εμβολιασμό. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα πρέπει να σηκώσει τα μανίκια και να λάβει το εμβόλιο», είπε ο διευθυντής του τουρνουά, Γιουτζίν Λαπιέρ, με το «χιλιάρι» μάστερς να αρχίζει στις πέντε Αυγούστου, τρεις εβδομάδες πριν το US Open. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ζαν Ιβ Ντουκλός. «Οι κανόνες ισχύουν για όλους. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις αλλά οι κανόνες ισχύουν για όλους. Η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει τελειώσει».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις