fbpx

Μαγιόρκα: Πρώτος τίτλος στο γρασίδι για Τσιτσιπά

Μαγιόρκα: Πρώτος τίτλος στο γρασίδι για Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, στον τελικό του Mallorca Championships και στέφθηκε πρωταθλητής για 9η φορά στην καριέρα του.

Ο Τσιτσιπάς, ερχόμενος με φόρα από την εξαιρετική του εμφάνιση στα ημιτελικά, κόντρα στον Μπενζαμέν Μπονζί, έκαμψε την αντίσταση του Αγούτ, μετά από δυο ώρες και 32 λεπτά μάχης, για να πανηγυρίσει τον 2ο τίτλο του μέσα στο 2022.

Μπορεί να δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να “κλείσει” το ματς, καταρρέοντας από τα μέσα και μέχρι το τέλος του 2ου set, αλλά και όταν χρειάστηκε να σερβίρει για το ματς στο 5-3 του 3ου set, όμως τα κατάφερε στο καθοριστικό tie-break και έκανε δική του την 6η νίκη του στη φετινή grass court season, επικρατώντας 6-4, 3-6, 7-6(2), του 34χρονου Ισπανού.

Είχε τις ευκαιρίες του να τελειώσει την υπόθεση νίκη, πολύ νωρίτερα, όμως απέτυχε δυο φορές. Αρχικά, δεν μπόρεσε να διασφαλίσει το προβάδισμα με set και break (6-4, 3-1), ενώ αν και προηγήθηκε 5-2 στο 3ο κομμάτι του αγώνα, χρειάστηκε να παίξει ένα άψογο tie-break, ώστε να κατακτήσει το τρόπαιο στο γρασίδι της Μαγιόρκα.

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε 58/87 πόντους πίσω από το σερβίς του, σέρβιρε οκτώ άσους και εκμεταλλεύτηκε 4/9 break points, για να φτάσει στη νίκη επί του “εφτάψυχου” Μπαουτίστα Αγούτ.

Με το τρόπαιο στο 250άρι της Ιβηρικής χερσονήσου, εξασφάλισε και την επιστροφή του στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, αμέσως μετά το Wimbledon, μιας και ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θα υπερασπιστεί τους 2.000 πόντους που κατέκτησε πέρυσι στο Λονδίνο, με τον Έλληνα να τον προσπερνάει στον πίνακα της ΑΤΡ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως τελευταία φορά που ο 23χρονος Έλληνας κατέκτησε τίτλο σε ΑΤΡ τουρνουά, λίγες ώρες πριν την έναρξη ενός Grand Slam, ήταν στη Λυών (ΑΤΡ 250), πέρυσι, και ακολούθησε η φοβερή πορεία του μέχρι τον τελικό του Roland Garros.

Αν και στο επικείμενο Wimbledon, έχει πολύ δύσκολη κλήρωση, με τα ματς που πήρε στα πόδια του αυτή την εβδομάδα, έδειξε ότι μπορεί να πετύχει πράγματα στο γρασίδι, έχοντας ανακτήσει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση.

Όσον αφορά τον Μπαουτίστα Αγούτ, ο Ισπανός με την πορεία του μέχρι τον τελικό της Μαγιόρκα, εξασφάλισε άνοδο μιας θέσης στην παγκόσμια κατάταξη (Νο19).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις