fbpx

Βερολίνο: Η Μπέντσιτς στέρησε τον τελικό από τη Σάκκαρη

Βερολίνο: Η Μπέντσιτς στέρησε τον τελικό από τη Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με ανατροπή από τη Μπελίντα Μπέντσιτς (Νο17) και δεν κατάφερε να προκριθεί στον 6ο WTA τελικό της καριέρας της.

Αν και έκανε εξαιρετική εμφάνιση, η Σάκκαρη “λύγισε” όταν χρειάστηκε να σερβίρει για να παραμείνει στο ματς και αποκλείστηκε στην ημιτελική φάση του 500αριού τουρνουά του Βερολίνου.

Η Μαρία, ηττήθηκε από την Μπέντσιτς με 6-7(6), 6-4, 6-4 και ολοκλήρωσε με πικρό τρόπο την πορεία της στο Bett1 Open, στο προτελευταίο τουρνουά προετοιμασίας της πριν το ραντεβού στο Wimbledon Championships (27/6 – 10/7), μιας και την ερχόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί στο Ίστμπουρν της Μ.Βρετανίας (WTA 500).

Αν και, στο καθοριστικό set, η Σάκκαρη ήταν αυτή που πίεσε περισσότερο το σερβίς της αντιπάλου της, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί κάποια από τις τέσσερις break point ευκαιρίες της (0/3 στο 2-2 και 0/1 στο 3-3) και λίγες στιγμές αργότερα, στο 10ο game, όπως ακριβώς έγινε και στο 2ο set, δέχθηκε το break που έκρινε το set και κατ’ επέκταση το ματς.

Στην 3η συνάντηση των δυο στο Tour, η Ελληνίδα δεν κατάφερε να κατακτήσει την 3η νίκη της, με τη Μπέντσιτς να παίρνει εκδίκηση για τις προηγούμενες δυο ήττες από τη Μαρία, σε Περθ (2019) και Αγία Πετρούπολη (2020).

Η 25χρονη, προκρίθηκε στον 2ο συνεχόμενο τελικό της στο Bett1 Open (πέρυσι έχασε από τη Λιουντμίλα Σαμσόνοβα) και την Κυριακή (19/6) θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο της στο γρασίδι (Ίστμπουρν, 2015), αντιμετωπίζοντας τη Νο1 του ταμπλό, Ονς Ζαμπέρ, η οποία απέκλεισε τη φιναλίστ του Roland Garros, Κόκο Γκοφ, με 7-6(4), 6-2.

Τα εκπληκτικά ποσοστά επιτυχίας στο 1ο σερβίς της εκμεταλλεύτηκε η Ελβετή (πέρασε το 70% στο 1ο), για να φτάσει στη νίκη, ούσα πιο… clutch στο 3ο set.

Άλλωστε, φημίζεται για την πνευματική της δύναμη και απέδειξε για ακόμη μια φορά, πως αυτό δεν συμβαίνει άδικα, κατακτώντας την 16η νίκη της σε decider set φέτος (16-6). Αντιθέτως, η Μαρία γνώρισε την 7η ήττα της σε 3ο set μέσα στο 2022 (5-7).

Με 82/134 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της ολοκλήρωσε το ματς η Σάκκαρη, που έσωσε 15(!) ευκαιρίες για break της Μπέντσιτς (4/19). Πάντως, μέχρι το 10ο game του 3ου set, η Ελβετή δεν είχε φτάσει ακόμη σε b.p. στο 3ο set!

Αυτήν ήταν η 2η ήττα της 26χρονης Ελληνίδας στο γρασίδι φέτος (5-2) και την επόμενη εβδομάδα, στο Rothesay Open του Ίστμπουρν, θα παίξει τα τελευταία ματς προετοιμασίας της, πριν το Wimbledon, έχοντας ήδη ανεβάσει ρυθμό και έχοντας ανακτήσει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση, με τις καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στο Βερολίνο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις