fbpx

Νότιγχαμ: Η Χαντάντ Μάια σταμάτησε ξανά τη Σάκκαρη

Νότιγχαμ: Η Χαντάντ Μάια σταμάτησε ξανά τη Σάκκαρη

H Νο46 του κόσμου Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια εξελίσσεται σε… κακό δαίμονα για τη Μαρία Σάκκαρη με την αριστερόχειρα Βραζιλιάνα να επικρατεί με 6-4, 4-6, 6-3 μετά από 2,5 ώρες.

Για τη Μάια αυτή ήταν η 3η νίκη (σε ισάριθμες αναμετρήσεις) απέναντι στη Σάκκαρη που για μια ακόμη φορά έβγαλε αρκετά νεύρα στο παιχνίδι της, ενώ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 64 αβίαστα λάθη!

Στο 1ο set η Σάκκαρη παρουσίασε τις ίδιες… ασθένειες  με αυτές που έβγαλε στην αρχή του αγώνα με την Μαρινό την Πέμπτη. Αρκετά αβίαστα λάθη, βιαστικές επιλογές, αλλά και πολλά νεύρα (με κορύφωση το σπάσιμο της ρακέτας), είχαν ως αποτέλεσμα να της “χαλάσουν” το μυαλό σε κρίσιμες στιγμές. 

Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό η Ελληνίδα τενίστρια είχε την ευκαιρία να φέρει το set στα ίσια, παίρνοντας πίσω το χαμένο της service την ώρα που η Χαντάντ Μάια σέρβιρε για την κατάκτηση, αλλά και πάλι το service της την…πρόδωσε. 

Η αριστερόχειρα Βραζιλιάνα βρήκε πρώτη break, μετά από ένα κακό service-game της Σάκκαρη παίρνοντας προβάδισμα με 4-2, ενώ στη συνέχεια μετά από ένα μακράς διάρκειας game η Μάια κατάφερε να φτάσει σε ένα δύσκολο hold γεγονός που εκνεύρισε την Ελληνίδα τενίστρια με αποτέλεσμα να σπάσει τη ρακέτα της. 

Η Σάκκαρη πάρα την έλλειψη πνευματικού παιχνιδιού κατάφερε να πάρει το χαμένο της service πίσω την ώρα που η Μάια σέρβιρε για το 6-3, μειώνοντας σε 5-4 και παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για το 5-5. 

Όμως για μια ακόμη φορά τα πρώτα service δεν ήρθε ποτέ και η Βραζιλιάνα έκλεισε το set αρχικά με έναν τυχερό πόντο χάρη στην ταινία του φιλέ, αλλά και με ένα διπλό λάθος της Σάκκαρη κάνοντας το 1-0. 

Απάντηση από Σάκκαρη 

Το 2ο set θα ξεκινήσει με τη Σακκαρη να πιέζει το service της Μάια, η οποία όμως θα φτάσει σε ένα ακόμα δύσκολο hold σβήνοντας διπλό break-point (15/40), ενώ έσβησε άλλο ένα στο 5ο game κρατώντας το προβάδισμα (3-2). 

Μέχρι εκείνο το σημείο η Σάκκαρη μπορεί να μην έβρισκε τρόπο να σπάσει το service της Βραζιλιάνας, αλλά έδειχνε μεγαλύτερη συνέπεια στο δικό της service το οποίο δεν κινδύνεψε ποτέ στο set. 

Το πολυπόθητο break ήρθε στο 7ο game, αφού πρώτα η 26χρονη σπατάλησε ένα ακόμη break-point, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με 4-3 και αμέσως μετά με 5-3, για να κλείσει το set στο service της παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0/30. 

Η Ελληνίδα τενίστρια ισοφάρισε σε 1-1, σε ένα set όμως που έκανε και πάλι περισσότερα αβίαστα λάθη ολοκληρώνοντας με 20 έναντι 15 της αντιπάλου της. 

Το καθοριστικό break…

Στο decider η Σάκκαρη χρειάστηκε με το ξεκίνημα να σβήσει δύο break-points της Μάια ισοφαρίζοντας σε 1-1 σε ένα αρκετά κρίσιμο σημείο του προημιτελικού. 

Ό,τι δεν έκανε σε εκείνο το σημείο η Βραζιλιάνα το έκανε στο 8ο game εκεί όπου μετά από 7 ισοπαλίες και ένα χαμένο break-point τελικά κατάφερε να σπάσει το service της Ελληνίδας τενίστριας κάνοντας το 5-3 έχοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς.

Στο τελευταίο game της αναμέτρησης, η Σάκκαρη είχε δύο ευκαιρίες για να πάρει πίσω το service της ωστόσο η Μάια έσβησε και τις δύο και με ένα δύσκολο hold κατάφερε να κλείσει το παιχνίδι και την πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις