fbpx

Madrid Open: Ο Τσιτσιπάς στα ημιτελικά

Madrid Open: Ο Τσιτσιπάς στα ημιτελικά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του αξιόμαχου και Νο6 του ταμπλό στη Μαδρίτη, Αντρέι Ρούμπλεφ, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του ισπανικού Masters.

Ο Τσιτσιπάς επικράτησε 6-3, 2-6, 6-4 μετά από δυο ώρες αγώνα, πανηγύρισε την 8η συνεχόμενη νίκη του σε Masters διοργανώσεις και περιμένει να αντιμετωπίσει τον Νο2 του ταμπλό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, το βράδυ του Σαββάτου (7/5) στους “4”.

Ο φιναλίστ του Madrid Open 2019, έκανε ακόμη ένα εντυπωσιακό παιχνίδι πίσω από το σερβίς του και αν εξαιρέσει κανείς το blackout που έπαθε στα μέσα του 2ου set, κέρδισε ελεγχόμενα τον Ρούμπλεφ, δείχνοντας σε πόσο καλή κατάσταση είναι.

Απόλυτος κυρίαρχος ήταν ο Τσιτσιπάς στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, με μοναδικό μελανό σημείο, τα τέσσερα συνεχόμενα games που έχασε στο 2ο set, με τον εμπνευσμένο σ’ εκείνο το διάστημα, Ρούμπλεφ, να στέλνει το ματς σε καθοριστικό set.

Ο Στέφανος σέρβιρε 10 άσους, κέρδισε 53/75 πόντους πίσω από το σερβίς του και εκμεταλλευόμενος 2/7 break point ευκαιρίες, έφτασε στην πολυπόθητη νίκη-πρόκριση.

Από ένα break σε κάθε νικηφόρο set, ήταν αρκετό για τον Τσιτσιπά, που εκμεταλλεύτηκε τα κακά ποσοστά επιτυχίας του αντιπάλου του πίσω από το 2ο σερβίς (18/41 κερδισμένους πόντους ο Ρούμπλεφ), για να “πληγώσει” τον αντίπαλό του.

Βέβαια, λίγο έλειψε, ο Ρώσος να επιστρέψει στο ματς εκεί που έμοιαζε… χαμένο, όταν ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για τη νίκη, στο 5-4 του 3ου set.

Ο Νο8 τενίστας στον κόσμο, προηγήθηκε με 15-40, όμως ο Στέφανος έδειξε χαρακτήρα, κέρδισε τους επόμενους τέσσερις πόντους και “έκλεισε” το ματς.

Με αυτή την πορεία του στη Μαδρίτη, ο Τσιτσιπάς έπιασε τις 10 προκρίσεις σε ημιτελικά Masters διοργανώσεων, ενώ με τη νίκη επί του Ρούμπλεφ, έκανε το 6-5 υπέρ του στο, μέχρι πρότινος, ισορροπημένο Η2Η με τον Ρώσο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις