fbpx

Madrid Open: Ίδρωσε, αλλά πέρασε η Σάκκαρη

Madrid Open: Ίδρωσε, αλλά πέρασε η Σάκκαρη

H Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να φτάσει στην πρώτη νίκη της στο χώμα φέτος επικρατώντας με 6-7(8), 6-3, 6-4 της Μάντισον Κις για τον 1ο γύρο του τουρνουά της Μαδρίτης.

Αν και η Σάκκαρη δεν έκανε την καλύτερη εμφάνιση, κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα αμέτρητα αβίαστα λάθη (70) της Κις φτάνοντας στην ανατροπή, αλλά και στον 2ο γύρο του τουρνουά της Μαδρίτης.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τη Σάκκαρη, η οποία δυσκολεύτηκε αρκετά να κρατήσει το service της στα δύο πρώτα service-games, σβήνοντας συνολικά 3 break-points της Κις, που με τη σειρά της χρειάστηκε να σώσει ένα break-point διατηρώντας το προβάδισμα με 3-2. 

Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου η Σάκκαρη έβγαλε μερικά εκπληκτικά χτυπήματα παίρνοντας προβάδισμα με 4/2 και φτάνοντας πρώτη σε set-point (6/5). Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να τη χαρίσει το set παρά το γεγονός ότι η Αμερικανίδα έχασε μια τεράστια ευκαιρία για να το κλείσει στο 8/7 κάνοντας διπλό λάθος (8/8). 

Στη συνέχεια με ένα εξαιρετικό service η Κις έφτασε στο 3ο set-points (9/8), ενώ με ένα backhand στην ευθεία κατάφερε να κάνει το 10/8 κλείνοντας το set. 

Στο 2ο σκέλος η Σάκκαρη εκμεταλλεύτηκε το ότι η Κις δεν έβρισκε πρώτο service και σε συνδυασμό με τα πολλά αβίαστα λάθη της Αμερικανίδας έφτασε στο πρώτο break στο παιχνίδι παίρνοντας προβάδισμα με 4-2, το οποίο αξιοποίησε με ένα ακόμη δύσκολο hold (5-2).

H Κις κατάφερε να μειώσει με ένα εύκολο hold (5-3), όμως στη συνέχεια η Σάκκαρη αν και δύσκολα έκλεισε το set με 6-3 σε 36 λεπτά ισοφαρίζοντας το παιχνίδι σε 1-1. 

Στο decider η Κις ξεκίνησε με break (2-0), ωστόσο δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί καθώς παρά το 40/15 υπέπεσε σε δύο τραγικά λάθη στο φιλέ, αλλά και σε δύο σερί διπλά λάθη με την Σάκκαρη να παίρνει πίσω το break μειώνοντας σε 2-1, ισοφαρίζοντας λίγο αργότερα σε 2-2.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Κις, η Ελληνίδα τενίστρια έφτασε σε νέο break (4-3), το οποίο όμως αυτή τη φορά δεν κατάφερε να το κρατήσει καθώς με ένα αδιανόητο λάθος πάνω στο φιλέ και με την Αμερικανίδα εξουδετερωμένη η Σάκκαρη δεν μπόρεσε να πάρει τον πόντο με την Κις να ισοφαρίζει σε 4-4 παίρνοντας πίσω το χαμένο της service. 

Ωστόσο η Αμερικανίδα αν και προηγήθηκε με 40/0 στο 9ο game, με ένα κρεσέντο αβίαστων λαθών (5 συνεχόμενα) έδωσε στη Σάκκαρη την ευκαιρία να σερβίρει για τη νίκη (5-4), κάτι που έκανε στη συνέχεια φτάνοντας σε μια μεγάλη και δύσκολη ανατροπή. 

Στον επόμενο γύρο η Νο5 του κόσμου θα αντιμετωπίσει την Ρωσίδα και Νο23 στην παγκόσμια κατάταξη, Ντάρια Κασάτκινα, η οποία επικράτησε της προερχόμενης από τα προκριματικά, Άννα Μποντάρ (Νο68) με 4-6, 6-4, 6-3.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις