fbpx

Indian Wells: Ήττα στον τελικό για Σάκκαρη

Indian Wells: Ήττα στον τελικό για Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε από την Ίγκα Σφιόντεκ στην Καλιφόρνια, στον παρθενικό τελικό της καριέρας της σε τουρνουά της σειράς WTA 1000.

Η φοβερή πορεία της Σάκκαρη στο BNP Paribas Open του Indian Wells, ολοκληρώθηκε με straight sets ήττα στον τελικό, από την φοβερή και τρομερή Σφιόντεκ, η οποία με την 11η συνεχόμενη νίκη της στο Tour, έφτασε τους back to back τίτλους σε 1000άρια τουρνουά.

Πριν λίγες ημέρες, η Πολωνή στέφθηκε πρωταθλήτρια στο Qatar Open της Ντόχα και τώρα, με νίκη 6-4, 6-1 επί της Σάκκαρη στον μεγάλο τελικό της ερήμου, πανηγύρισε τον 5ο τίτλο της καριέρας της, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο, το ήδη εξαιρετικό ρεκόρ της σε τελικούς που έχει αγωνιστεί (5-1).

Η Μαρία εμφανίστηκε νευρική, την κυρίευσε το άγχος, όπως συνηθίζει, δυστυχώς, να παθαίνει σε τελικούς και η Σφιόντεκ εκμεταλλεύτηκε την άσχημη ημέρα της 26χρονης Ελληνίδας, για να φτάσει στην ελεγχόμενη επικράτηση, μετά από 78 λεπτά αγώνα.

Σε πολύ άσχημη ημέρα ατύχησε να έχει το σερβίς της η Σάκκαρη, που κέρδισε μόλις 5/25 πόντους πίσω από το 2ο της, ενώ υπέπεσε σε επτά διπλά λάθη. Συνολικά, κέρδισε μόλις 26/60 πόντους πίσω από το σερβίς της και δέχθηκε έξι breaks!

Η Σφιόντεκ είχε break points στη διάθεσή της, στα 7/8 service games της Μαρίας και μετρώντας 6/11 ευκαιρίες, “έσπασε” αρκετές φορές το σερβίς της Νο6 του ταμπλό, ώστε να μην αγχωθεί για τη νίκη.

Αν και η Μαρία προηγήθηκε δυο φορές με break στο εναρκτήριο set (0-1 και 1-2), δεν μπόρεσε να διαφυλάξει το προβάδισμά της καμία από τις δυο και χάνοντας οκτώ από τα τελευταία εννιά games του ματς, δεν κατάφερε να προβληματίσει για περισσότερο από μισό set, την εκρηκτική Πολωνή.

Πολλά τα αβίαστα λάθη, μεγάλο το άγχος, το οποίο δεν κατάφερε να διαχειριστεί και η Σάκκαρη συμβιβάστηκε με τον τίτλο της φιναλίστ. Αυτή ήταν η 4η ήττα της σε πέντε τελικούς, όμως κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την υπέροχη πορεία που πραγματοποίησε τις τελευταίες δυο εβδομάδες στις ΗΠΑ.

Την ερχόμενη Δευτέρα (21/3), η Μαρία θα κερδίσει τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα αναρριχηθεί στο Νο3 του κόσμου, βελτιώνοντας το ρεκόρ καριέρας της.

Η Σφιόντεκ από την πλευρά της, που κατέκτησε τον 3ο τίτλο της καριέρας της σε WTA 1000 τουρνουά και έγινε η 1η Πολωνή στην ιστορία, που κάνει δικό της το τρόπαιο του Indian Wells, θα βελτιώσει και αυτή το ρεκόρ καριέρας της, ανεβαίνοντας στο Νο2 του πίνακα!

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις