fbpx

Ακαπούλκο: Στους “4” ο ουσιαστικός Τσιτσιπάς

Ακαπούλκο: Στους “4” ο ουσιαστικός Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Ακαπούλκο για 2η σερί χρονιά, επικρατώντας με 6-3, 6-4 του Αμερικανού Μάρκος Γκιρόν μετά από 77 λεπτά. 

Ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε και τις δύο ευκαιρίες για break που είχε απέναντι στον Γκιρόν, ενώ από τη πλευρά του κατάφερε να σβήσει τη μοναδική ουσιαστική απειλή στο service του σώζοντας 4 break-points στο 7ο game του 1ου set επιστρέφοντας μάλιστα από το 0/40! 

Εντυπωσιακός στα πολλά kick-serves που επιχείρησε, με προβλήματα οι επιστροφές (32%), αλλά και άκρως επιθετικός σταματώντας στους 32 winners, ενώ υπέπεσε και σε 12 αβίαστα λάθη. 

Στα θετικά από την…κυνική εμφάνιση του προημιτελικού και το 2ο service, το οποίο χρειάστηκε σε πολλά σημεία του αγώνα, με το ποσοστό του να φτάνει το 75% (21/28). 

Από τη στιγμή που ο Τσιτσιπάς κατάφερε να βρει break στην πρώτη του απόπειρα (3-1) και αμέσως μετά να πάρει προβάδισμα με 3 games, όλα έγιναν πιο εύκολα (με εξαίρεση το 7ο game και τα 4 break-point του Αμερικανού). Ο Νο4 του κόσμου κατάφερε να κρατήσει το service του και να φτάσει στο 1-0 μέσα σε 36 λεπτά.

Στο 2ο set ο Τσιτσιπάς ευτύχησε να βρει break στο 1ο service game του Γκιρόν και με ένα εύκολο hold στη συνέχεια πήρε προβάδισμα με 2-0. Στο μοναδικό σημείο που ανησύχησε από εκεί και πέρα ήταν στο 8ο game με τον Αμερικανό να “γεμίζει” το service του Έλληνα τενίστα, ο οποίος όμως έφτασε στο hold (5-3), για να κλείσει το παιχνίδι λίγο αργότερα μετά από 2 match-points. 

Αυτή ήταν η 14η φετινή νίκη για τον Τσιτσιπά (14-4), αλλά και η 3η φετινή πρόκριση σε ημιτελική φάση μετά το Australian Open και το τουρνουά στο Ρότερνταμ, με τον Έλληνα τενίστα να αντιμετωπίσει στον ημιτελικό εν εκ των Κάμερον Νόρι και Πίτερ Γκόιοφτσικ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις