fbpx

Rip Curl Pro Anglet: Θριαμβευτές οι Καρίκ και Μπονβαλότ (vid)

Rip Curl Pro Anglet: Θριαμβευτές οι Καρίκ και Μπονβαλότ (vid)

Οι Τιάγκο Καρίκ και Τερέζα Μπονβαλότ ήταν οι δύο μεγάλοι νικητές, σε άνδρες και γυναίκες αντιστοίχως, στο Rip Curl Pro Anglet. Ο αγώνας της Ευρωπαϊκής Προκριματικής Σειράς (European Qualifying Series) του World Surf League έγινε στο Ανγκλέ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, στα νερά του Ατλαντικού, οπότε απετέλεσε και μία… εντός έδρας υπόθεση για τον Καρίκ.

Ο Τιάγκο Καρίκ.

Συγκεκριμένα, στον μεγάλο τελικό των ανδρών ο Γάλλος συγκέντρωσε σκορ 14.10 (7.33+6.77), αφήνοντας οριακά στη δεύτερη θέση τον συμπατριώτη (με καταγωγή από την Ταϊτή) του Καουλί Βάαστ, ο οποίος είχε σκορ 14.07 (7.40+6.77). Για τον Καρίκ αυτή ήταν η παρθενική του νίκη στα Qualifying Series ανεβάζοντάς τον και στην κορυφή της κατάταξης της σεζόν, ενώ ο Βάαστ έχασε για ελάχιστους βαθμούς την ευκαιρία να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη της καριέρας του.

Η Τερέζα Μπονβάλοτ.

Στις γυναίκες, η μάχη ήταν εξίσου οριακή και συναρπαστική, πάλι ανάμεσα σε δύο συμπατριώτισσες, αλλά αυτή τη φορά από την Πορτογαλία. Η Μπονβαλότ εν τέλει συγκέντρωσε σκορ 13.66 (6.83+6.83), με την Γιολάντα Χόπκινς να μένει στο 13.16 (7.33+5.83). Πάντως, αυτό το αποτέλεσμα ανέβασε την Χόπκινς στην κορυφή της κατάταξης των Qualifying Series, ενώ η Μπονβαλότ προωθήθηκε στη δεύτερη θέση, με την μεγάλη χαμένη να είναι η Νάντια Εροστάρμπε που έπεσε από την πρώτη στην τρίτη θέση.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σέρφινγκ