fbpx

World Surfing Games: Αποθεωτικό φινάλε διοργάνωσης με άλλα τρία Ολυμπιακά εισιτήρια

World Surfing Games: Αποθεωτικό φινάλε διοργάνωσης με άλλα τρία Ολυμπιακά εισιτήρια

Η αυλαία των World Surfing Games έπεσε με θεαματικό τρόπο και με τους αθλητές που συμμετείχαν στη… γιορτή του σέρφινγκ στο Ελ Σαλβαδόρ να γιορτάζουν ένα εντυπωσιακό φινάλε. Η λήξη της διοργάνωσης συνοδεύτηκε όχι μονάχα από τους τίτλους σε άνδρες, γυναίκες και ομαδική κατηγορία, αλλά και από την εξασφάλιση της συμμετοχής στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες από συνολικά οκτώ σέρφερ.

Ήταν ήδη γνωστό από την προτελευταία ημέρα πως οι Τζορντι Σμιθ, Μπίλι Στέρμαντ, Σάρα Μπάουμ, Σάφι Βετ και Σίνο Ματσούντα είχαν κλείσει από μία θέση για τους Ολυμπιακούς του 2024. Σε αυτή την πεντάδα προστέθηκαν πλέον και τα ονόματα των Κανόα Ιγκαράσι, Καουλί Βαστ και Βαϊνέ Φιερό, συμπληρώνοντας την… Ολυμπιακή οκτάδα.

Από εκεί και πέρα, στους άνδρες μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Άλαν Κλέλαντ. Ο Μεξικανός ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Λούκα Μεσίνας, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Μιγκέλ Τουδέλα.

Στις γυναίκες, πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Τατιάνα Γουέστον Βεμπ. Η Βραζιλιάνα ήταν η μεγάλη νικήτρια, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Έρικα Μπρουκς, με την Ζοάν Ντεφαΐ να συμπληρώνει την τριάδα του βάθρου.

Τέλος, στην ομαδική κατηγορία το Περού ήταν εκείνο που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς από τους αθλητές του, παίρνοντας την πρώτη θέση. Η Γαλλία ακολούθησε ως δεύτερη ενώ η Βραζιλία συμπλήρωσε την τριάδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σέρφινγκ