fbpx

Αγκέρε: “Έχουμε τεράστια ευθύνη στους ώμους μας”

Αγκέρε: “Έχουμε τεράστια ευθύνη στους ώμους μας”

Πανέτοιμος για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος εμφανίστηκε ο Φερνάντο Αγκέρε. Ο 65χρονος Αργεντινός επανεξελέγη πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σέρφινγκ (ISA), οπότε θα παραμείνει επικεφαλής του σπορ για τουλάχιστον άλλη μία τετραετία. Ο Αγκέρε ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ISA το μακρινό 1994 και έκτοτε… παραμένει σταθερά στο αξίωμα.

Έχοντας ήδη οδηγήσει τον κόσμο του σερφ σε αναρίθμητα επιτεύγματα, με κορυφαίο όλων την είσοδο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Αγκέρε τώρα είναι έτοιμος για τις επόμενες προκλήσεις που περιμένουν τον ίδιο και την ISA.

“Είναι μία σπουδαία εποχή για να είσαι σέρφερ. Ήμουν σέρφερ σε όλη μου τη ζωή, σε όλες τις χώρες και τις τοποθεσίες. Αυτή είναι η καλύτερη περίοδος όλων των εποχών για να είσαι σέρφερ. Έχουμε μία τεράστια ευθύνη στους ώμους μας, ατενίζοντας το μέλλον.

Φυσικά, είμαι ο καπετάνιος του πλοίου του Ολυμπιακού σέρφινγκ, όμως τίποτα δεν το πέτυχα από μόνο μου. Ολόκληρη η ομάδα μας εδώ στα κεντρικά, όλες οι εθνικές ομοσπονδίες, όλα τα άτομα που έστω και σε μικρό βαθμό βοήθησα, έχουν μερίδιο σε αυτή την επιτυχία.

Τώρα έχουμε στα χέρια μας αυτό το πανέμορφο, λαμπερό χρυσό μετάλλιο. Το δικό μας χρυσό μετάλλιο. Είναι η είσοδός μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το σπουδαιότερο επίτευγμά μας. Ένα συλλογικό επίτευγμα.

Αυτή τη στιγμή νιώθω ευγνωμοσύνη που μου δίνεται η ευκαιρία να υπηρετήσω (την ISA) για άλλα τέσσερα χρόνια. Έχουμε μερικές μεγάλες δοκιμασίες μπροστά μας, αλλά λατρεύω τις μεγάλες δοκιμασίες, ειδικά όταν αυτές αφορούν στο σέρφινγκ. Θέλω να προσπαθώ πιο σκληρά. Όταν τα κύματα θέλουν να μας ξεφύγουν, εμείς βάζουμε το κεφάλι κάτω και προσπαθούμε σκληρότερα.

Είμαι πεπεισμένος πως θα πετύχουμε όλα όσα αξίζουμε, όμως αυτό μπορούμε να το πράξουμε μόνο όλοι μαζί. Ενωμένοι, δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούμε να πετύχουμε. Ας δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε ακόμη καλύτερο τον κόσμο του σέρφινγκ.

Αυτή δεν είναι απλά μία κουβέντα. Είναι η κουλτούρα της ISA, είναι η συλλογική μας κουλτούρα στο σέρφινγκ. Ευχαριστώ που μου επιτρέψατε να συνεχίσω να εργάζομαι πάνω σε αυτό που αγαπώ περισσότερο”, ανέφερε στη δήλωσή του ο Αγκέρε.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Σέρφινγκ